ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠάρκο Αγρινίου: Θέμα ημερών η διοικητική παραλαβή – Έρχεται μόνιμη φύλαξη, αλλά «πρέπει να το φυλάξει και η ίδια η κοινωνία»

Πάρκο Αγρινίου: Θέμα ημερών η διοικητική παραλαβή – Έρχεται μόνιμη φύλαξη, αλλά «πρέπει να το φυλάξει και η ίδια η κοινωνία»

Πάρκο Αγρινίου: Θέμα ημερών η διοικητική παραλαβή – Έρχεται μόνιμη φύλαξη, αλλά «πρέπει να το φυλάξει και η ίδια η κοινωνία»

Μπαράζ ερωτημάτων δέχθηκε η Δημοτική Αρχή Αγρινίου στη χθεσινή (23.8.23) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά το Πάρκο, που το τελευταία χρονικό διάστημα έχει γίνει ξανά προσβάσιμο στο κοινό, ωστόσο πολύ γρήγορα παρατηρήθηκαν κάποια περιορισμένης έκτασης περιστατικών φθορών και βανδαλισμών.

Οι επικεφαλής του «Αγρίνιο Μπορείς», της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και του «Ανυπότακτου Αγρινίου» έθεσαν ερωτήματα αναφορικά με τη φύλαξη, τη συντήρηση του Πάρκου, αλλά και την ανακατασκευή του κτιρίου του Πάρκου.

Από την πλευρά του Δήμου ο Γεν. Γραμματέας Δ. Τζιώλης, αρχικά διευκρίνισε ότι «σήμερα το Πάρκο δεν έχει διοικητικά παραδοθεί, όμως οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και διοικητική παραλαβή, καθώς απομένουν κάποιες μικροεργασίες στο βορειοδυτικό τμήμα του Πάρκου και να τοποθετηθούν οι πύλες».

Ο Δ. Τζιώλης

Αναφορικά με τη φύλαξη ο Δ. Τζιώλης ανέφερε ότι «την ευθύνη, επειδή τυπικά δεν έχει παραδοθεί το Πάρκο, για τη φύλαξη την έχει ο ανάδοχος και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης της φύλαξης, έχει ανατεθεί προσωρινά η φύλαξη».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «πρέπει το Πάρκο να το φυλάξει και η ίδια η κοινωνία και πρέπει κάποιοι ανεγκέφαλοι, που θεωρούν ότι είναι πεδίο δόξης λαμπρό να καταστρέφουν ό,τι καλό γίνεται,  να απομονωθούν». «Αλλά αυτό» όπως εκτίμησε «θα χρειαστεί χρόνο για να εμπεδωθεί».

Η συντήρηση του Πάρκου για ένα χρόνο θα είναι ευθύνη του αναδόχου, όπως διευκρίνισε ο Δ. Τζιώλης, ενώ προβλέπεται από τη διαχειριστική μελέτη να υπάρξει ανάδοχος που θα συντηρεί στη συνέχεια το Πάρκο, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.

Σήμερα τα φυτά συντηρούνται και ποτίζονται κανονικά, πρόσθεσε ακόμη ο Δ. Τζιώλης απαντώντας στο ερώτημα αν το έργο έχει καταστεί λειτουργικό και εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, καθώς θα εξομαλυνθούν οι καιρικές συνθήκες –λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που προηγήθηκε- θα «δείξει» καθώς θέλει κάποιο διάστημα για να αναπτυχθεί το φυτώριο.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες επίσης, σύμφωνα με το Δ. Τζιώλη, θα υπογραφεί και η σύμβαση για το κτίριο του Πάρκου, επομένως το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος του θα απομονωθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Δημήτρης Παπαδάκης

Αγρίνιο: Ο Δήμος υποδέχτηκε χορευτές από το εξωτερικό – Μ. Παπαγεωργίου: “Μας ενώνει η παράδοση και ο πολιτισμός”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ