Παρέμβαση και από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας, στις πρυτανικές αρχές και στους φορείς της περιοχής απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, ζητώντας την ανάκληση απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημα για αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.

Η επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ   Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,

διερμηνεύοντας τα αισθήματα των πέντε χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα πέντε οικογενειών  μελών του  πολυπληθέστατου Συλλόγου μας Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε εντονότατα για την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά στην Πάτρα από το Αγρίνιο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Χωρίς περιστροφές του λόγου σας καλούμε να επέμβετε άμεσα και όχι μόνο να ακυρώσετε αυτή την προκλητική απόφαση σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά να πρωτοστατήσετε για την ίδρυση επιτέλους αυτόνομου πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με  έδρα το Αγρίνιο.

Δεν θα σας κουράσουμε με φλύαρη επιχειρηματολογία για το ορθό αυτής της πρότασής  μας, γιατί επί σειρά ετών έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη σωρεία ακλόνητων επιχειρημάτων απ΄  όλους τους φορείς του τόπου μας.

Σας καλούμε να πάρετε τη σωστή απόφαση και να σταματήστε επιτέλους την προκλητική για μια ακόμη φορά συμπεριφορά της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών προς τα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης μας και κατ΄ επέκταση προς την πόλη του Αγρινίου και το Νομό Αιτ/νιας.

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας!