ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔυναμική παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Υπαλλήλων Υποθηκοφυλακείων μετά το ρεπορτάζ της “Σ” για την κατάσταση στο Αγρίνιο

Δυναμική παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Υπαλλήλων Υποθηκοφυλακείων μετά το ρεπορτάζ της “Σ” για την κατάσταση στο Αγρίνιο

Δυναμική παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Υπαλλήλων Υποθηκοφυλακείων μετά το ρεπορτάζ της “Σ” για την κατάσταση στο Αγρίνιο

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο για το πρόβλημα δυσλειτουργίας και την ταλαιπωρία του κόσμου στο υποθηκοφυλακείο Α’ Αγρινίου. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα της οξυμένης χρονικής στιγμής που έχει σαφώς σχέση με τη διαδικασία κτηματογράφησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε να επισημάνουμε αρχικά τα εξής:

1. Από τα στοιχεία που διαθέτουμε στο Υποθηκοφυλακείο Α’ Αγρινίου εργάζονται έξι (6) υπάλληλοι.

2. Από την άλλη τα περισσότερα ρεπορτάζ των εφημερίδων αναφέρονται σαν στο Υποθηκοφυλακείο να εργάζονται μόνο δύο, ναι δυο υπάλληλοι.

Επισημαίνουμε ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία οι υπάλληλοι των Ειδικών Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων είναι πλήρους απασχόλησης (ναι 8ωρο, πενθήμερο) και σε κάθε περίπτωση η απασχόλησή τους καλύπτει πάντα το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού, δηλαδή 9.00 πμ με 1.00 μμ πρέπει να είναι όλοι εκεί (και οι έξι) και να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Ρωτάμε λοιπόν ευθέως προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση:

1. Για πόσο θα ανεχόμαστε τις εικόνες του κόσμου να ξεροσταλιάζει στο κρύο και να κρέμεται σαν τσαμπιά από τις σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο.

2. Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε την ιδιότυπη «παρανομία» οι υπάλληλοι του υποθηκοφυλακείου (και οι έξι) να μην εργάζονται πλήρες 8ωρο και πλήρες πενθήμερο με την επίκληση της καραμέλας «δεν βγαίνουμε, τι να κάνουμε, δεν έχουμε έσοδα».

3. Πόσο μεγάλη πρέπει να γίνει η ουρά και η ταλαιπωρία του κόσμου ώστε το χιλιοειπωμένο τετριμένο σύνθημα «βάλτε έναν υπάλληλο ακόμα» να ταυτιστεί με την αλήθεια «επιτέλους οι υπάλληλοι (και οι έξι) πρέπει να δουλέψουν πλήρες οκτάωρο και πλήρες πενθήμερο για να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

Υ.Γ. Και μην επικαλεστεί κάποιος ότι δεν βγαίνουν τα οικονομικά του Υποθηκοφυλακείου να καλύψουν την πλήρη απασχόληση των υπαλλήλων στο υποθηκοφυλακείο, γιατί εμείς «αφελώς» θα ρωτήσουμε: Πόσα χιλιόμετρα ουρά και ταλαιπωρία χρειάζεται επιτέλους ώστε να φτάσουν τα οικονομικά του Υποθηκοφυλακείου Α’ Αγρινίου.

Αγρίνιο – Φοιτητές Δ.Π.Φ.Π.: «Το τμήμα κλείνει»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr