Παρέμβαση Γ. Γεραπετρίτη στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. – Η Ελλάδα συμβάλλει στην προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Κατά την…

000_34lr7uh

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.