ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Παράθυρο» για κριτική η απορρόφηση, αλλά υπάρχουν τρία ακόμη χρόνια για να κλείσει το… «παράθυρο»

«Παράθυρο» για κριτική η απορρόφηση, αλλά υπάρχουν τρία ακόμη χρόνια για να κλείσει το… «παράθυρο»

«Παράθυρο» για κριτική η απορρόφηση, αλλά υπάρχουν τρία ακόμη  χρόνια για να κλείσει το… «παράθυρο»

Ο προϋπολογισμός του δήμου Αγρινίου είναι για το 2021 είναι πράγματι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών και αυτό χάρις το τεχνικό πρόγραμμα και τα ενταγμένα έργα σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ.

Μιλώντας όμως για προϋπολογισμούς μία άλλη πτυχή τους είναι και η πορεία της εκτέλεσης τους, δηλαδή οι δαπάνες. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Σταύρος Καμμένος επανέλαβε την κριτική του αναφορικά με την πορεία των δαπανών των έργων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τα 30 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το τεχνικό πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά οι δαπάνες μέχρι πρόσφατα ανέρχονταν σε μόλις 1,2εκατ. Η απάντηση του δημάρχου Αγρινίου σε αυτό ήταν ο Σταύρος Καμμένος σκοπίμως προσπαθεί με αυτό το νούμερο να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γνωρίζει και εκείνος πώς ένα έργο καμιά φορά χρειάζεται ακόμα και δύο χρόνια από την ένταξη του, προκειμένου να αρχίσει να έχει δαπάνες, καθώς μεσολαβεί περίπου ένας χρόνος από την ένταξη μέχρι τη δημοπράτηση και περίπου άλλο τόσο από τη δημοπράτηση μέχρι τη σύμβαση και τις πρώτες δαπάνες του έργου.

Φυσικά σε ό,τι αφορά τα μεγάλα και σημαντικά έργα του Δήμου Αγρινίου που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ ο δήμος έχει ακόμα τα χρονικά περιθώρια να μεγαλώσει τους αριθμούς της απορρόφησης καθώς υπάρχουν ακόμη τρία ολόκληρα χρόνια μπροστά, μέχρι δηλαδή το τέλος της προγραμματικής περιόδου το 2023. Μέχρι τότε όμως ο Σταύρος Καμμένος εκμεταλλεύεται το παράθυρο ευκαιρίας για κριτική που του δίνει η έως τώρα απορρόφηση των πόρων. Αν όλα πάνε καλά με τα έργα του Δήμου, τότε ο Γ. Παπαναστασίου αυτό το… παράθυρο θα το κλείσει με ηχηρό τρόπο ο Δήμαρχος.

Εφημερίδα Συνείδηση

Η παρατήρηση Μερμίγκη για την κριτική της Χρ. Σταρακά

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr