ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΠαράταξη Κατσιφάρα: “Μείζον ζήτημα Δημοκρατίας” η μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Οικονομικές Επιτροπές

Παράταξη Κατσιφάρα: “Μείζον ζήτημα Δημοκρατίας” η μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Οικονομικές Επιτροπές

Παράταξη Κατσιφάρα: “Μείζον ζήτημα Δημοκρατίας” η μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Οικονομικές Επιτροπές

Η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα κάνοντας λόγο για “μείζον ζήτημα Δημοκρατίας” , σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ που αφορά μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές.

Τι αναφέρει το κείμενο

“Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ( ΣτΕ ) η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια στις οικονομικές επιτροπές, με τις πλασματικές πλειοψηφίες των 3/5 υπέρ των Παρατάξεων των Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας ΣτΕ.

Οι επίμαχες διατάξεις των νόμων ‘’Θεοδωρικάκου ‘’ 4623/2019 και 4625/2019 ‘’Παραβιάζουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας και ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού ‘’ έκρινε κατά πλειοψηφία το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επέτρεψε, ούτε μία μέρα να λειτουργήσει η απλή αναλογική, την υπονόμευσε από την ΠΡΩΤΗ μέρα για καθαρά ιδεολογικούς όρους.

Αντί λοιπόν, ως όφειλε, να ενισχύσει και να ενθαρρύνει τις συνεργασίες, επέλεξε την αλλοίωση της λαϊκής έκφρασης, με όλες τις αξιακές συνέπειες για την λειτουργία της δημοκρατίας.

Όλες οι αποφάσεις των οργάνων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού θα βρίσκονται στον αέρα σε περίπτωση που ασκηθούν προσφυγές.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ( ΕΝΠΕ ) και η ΚΕΔΕ όχι μόνο ανέχθηκαν την κυβερνητική αυθαιρεσία, αλλά την επεδίωξαν και την στήριξαν.

Ο δρόμος της αποκατάστασης της Συνταγματικής λειτουργίας των θεσμών είναι μπροστά μας”.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Αιτωλίας στο Δήμαρχο Μεσολογγίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr