ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠαράταση από το Δήμο Αγρινίου – Περιορισμένο ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών

Παράταση από το Δήμο Αγρινίου – Περιορισμένο ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών

Παράταση από το Δήμο Αγρινίου – Περιορισμένο ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών

Παράταση από το Δήμο Αγρινίου

Περιορισμένο ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών

«Είναι ένα «όπλο» η ρύθμιση που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, διότι θα υπάρξουν πρόστιμα, προσαυξήσεις στο μέλλον» τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Φωτάκης παρακινώντας του δημότες που τους αφορά η ρύθμιση, να προχωρήσουν σ’ αυτή

Παρατάθηκε στο Δήμο Αγρινίου  μέχρι και 28/02/22 η ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις που αφορά πληγέντες του COVID-19!

Αιτία της παράτασης είναι το μάλλον σχετικά περιορισμένο που υπήρξε το πρώτο διάστημα που έτρεξε η ρύθμιση, καθώς εικάζεται ότι η οικονομική κρίση που δημιουργεί η πανδημία, με το κύμα της ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, «κράτησε» πολλούς σε στάση αναμονής και δεν προχώρησαν σε ρύθμιση.

Γενικότερα για τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο υπάρχει η εκτίμηση ότι οι  οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα δημιουργήσουν μια νέα γενιά οφειλών.

«Είναι μια ευκαιρία για τους δημότες να μπορέσουν να ρυθμίσουν οφειλές τους. Υπήρξε ένα ενδιαφέρον σε πρώτη φάση, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας, που θα μπορούσαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις υπηρεσίες του δήμου και καλούνται να προσέλθουν.

Οι ρυθμίσεις αφορούν τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν στα χρονικά πλαίσια του covid, αλλά και τις υποχρεώσεις όσων είχαν ενεργή ρύθμιση πριν τον covid και την έχασαν στο χρονικό αυτό διάστημα της πανδημίας. Η ρύθμιση αυτή βοηθάει φυσικά και όχι μόνο πρόσωπα να έρθουν σε μια κανονικότητα.

Είναι ένα «όπλο» η ρύθμιση που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, διότι θα υπάρξουν πρόστιμα, προσαυξήσεις στο μέλλον» τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Φωτάκης παρακινώντας του δημότες που τους αφορά η ρύθμιση, να προχωρήσουν σ’ αυτή.

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Σύμφωνα με τον δήμο Αγρινίου με την υπ’ αριθ. 18440/2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 961/Β/2021) ορίζεται ότι, δικαιούχοι υπαγωγής στην ρύθμιση οφειλών του Ν. 4764/2020 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4876/2021, είναι οι :

Α) Οι επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.)του πίνακα που προσαρτάται ως Παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παραπάνω ΚΥΑ

Β) Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν μια, τουλάχιστον, από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID – 19.

2) είναι άνεργοι,

3) ενισχύθηκαν από μέτρα του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID– 19.

4) είναι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημόσιας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID – 19.

Με βάση τα παραπάνω, οι δικαιούχοι που επιθυμούν την υπαγωγή τους στη ρύθμιση οφειλών του Ν. 4876/2021(άρθρα 112& 113), καλούνται να υποβάλλουν στο Δήμο Αγρινίου, είτε ηλεκτρονικά στο email: rpaliogianni@agrinio.gr, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία κατόπιν ραντεβού, (Τμήμα Ταμείου τηλ: 26413-60462), αίτηση  συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Α) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Βεβαίωση της ΑΑΔΕ για τους ΚΑΔ

Β) ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΣΤΩ 1 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1.Βεβαίωση από το ΕΡΓΑΝΗ για αναστολή σύμβασης από 15/02/2020 μέχρι 30/11/2021.

2.Κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

3.Βεβαίωση ενίσχυσης-στήριξης από Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων εντός του χρονικού διαστήματος 15/2/2020 μέχρι 30/11/2021.

4.Βεβαίωση της ΑΑΔΕ ότι είναι ιδιόκτητες εκμισθωμένων ακίνητων των οποίων τα μισθώματα υπέστησαν μείωση κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής το χρον. διάστημα από 15/02/2020 μέχρι 3/11/2021.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αγρινίου ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr