ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠαράταση στην εθελοντική Ενδοαυτοδιοικητική Κινητικότητα

Παράταση στην εθελοντική Ενδοαυτοδιοικητική Κινητικότητα

Παράταση 20 ημερών θα δοθεί σε όσους υπαλλήλους των ΟΤΑ επιθυμούν να μετακινηθούν σε φορέα προτίμησής τους, κάνοντας χρήση των διατάξεων του προγράμματος «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας».

Η τροπολογία αυτή κατατέθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και προστέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο νόμος αυτός είχε δημοσιευτεί στις 26 Μαρτίου. Η αρχική προθεσμία, αυτή των πέντε ημερών, λήγει στις 22 Απριλίου, αμέσως δηλαδή μετά το Πάσχα. Προς το παρόν δεν έχει ψηφιστεί η τροπολογία, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιφύλαξη. Τα μέχρι προσφάτως όμως δεδομένα για την εθελοντική διαθεσιμότητα έχουν αλλάξει. Αν δηλαδή κάποιος δηλώσει πού ακριβώς επιθυμεί να μετακινηθεί, κάτι που χρειάζεται μόνο υπογραφή δημάρχου και του προϊσταμένου της υπηρεσίας – φορέα που θέλει να μεταταχθεί ο υπάλληλος, αποστέλλεται στην εν λόγω θέση. Στο ενδεχόμενο που δεν συμβεί αυτό, τότε ο υπάλληλος δεν μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ούτε αυτομάτως χάνει την δουλειά του, αλλά επιστρέφει στην παλιά του θέση.
Από την τροπολογία αυτή που κατατέθηκε προκύπτει ότι τα χρήματα που θα δοθούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» θα υπάρχει η δυνατότητα να αποδοθούν απευθείας στους φορείς που υλοποιούν το εν λόγω πρόγραμμα ανά την Ελλάδα, παρά μέσω των δήμων όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr