ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΠαράταση για το Ε9

Παράταση για το Ε9

Υπό το βάρος 2.000.000 αιτήσεων

Παράταση για το Ε9

Χωρίς πρόστιμα εως τις 30 Δεκεμβρίου οι τροποποιήσεις

 

Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου για αλλαγές στις δηλώσεις Ε9 αναγκάστηκε να παραχωρήσει τελικά το υπουργείο Οικονομικών, αφού οι τροποποιητικές δηλώσεις ξεπέρασαν τις 2.000.000. Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή παρά τις αρχικές δηλώσεις υπευθύνων ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση, αφού το ενδιαφέρον εξακολουθεί να παραμένει υψηλό. Πάντως, όπως μας διαβεβαιώνει ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Αγρινίου, επίσημη ανακοίνωση δεν έχει καταφθάσει ακόμη στις εφορίες για την παράταση που έχει δοθεί.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις τροποποιήσεις ήταν η περασμένη Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, τα κλικ όμως στο online σύστημα πήγαιναν… σύννεφο μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει την πολυπόθητη από πολίτες, λογιστές, φοροτεχνικούς και οικονομικά επιμελητήρια παράταση. Έτσι οι τροποποιήσεις θα μπορούν να γίνουν έως την ερχόμενη Τρίτη το αργότερο, δίχως να καραδοκεί ο κίνδυνος των προστίμων.

Πάντως ο κ. Τσώτας συμβουλεύει όλους τους πολίτες να κάνουν προσεκτικό έλεγχο της δήλωσής τους προτού προχωρήσουν στην οριστική της κατάθεση, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πλέον είναι σίγουρο ότι δεύτερη παράταση δεν θα δοθεί. Όσοι συναντούν δυσκολίες με την υποβολή της δήλωσής του, μπορούν να προσέρχονται για πληροφορίες στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr