ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠαρατάσεις για τις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας

Παρατάσεις για τις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας

Παρατάσεις για τις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας

Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι – επιχειρήσεις και επαγγελματίες – για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6, με την έναρξη καταβολής της ενίσχυσης στους δικαιούχους, που ήταν προγραμματισμένη για τις 3-5 Μαρτίου, να μετατίθεται για λίγο αργότερα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι, ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας διάφορες παρατάσεις στις επιστρεπτέες, το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία και θα γίνει διόρθωση αδικιών από όπου κι αν προέρχονται.

«Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. ευρώ σε αυτές, υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δεν λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με δύο νέες αποφάσεις η υποβολή των δικαιολογητικών σε ότι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 και 4 θα γίνει μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» έως την 30 Ιουνίου 2021. Η υποβολή των δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 γίνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση» είπε.

Όσον αφορά τον 7ο κύκλο, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο ερχόμενο Απρίλιο και θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος του 1ου τριμήνου με στόχο το συνολικό ποσό που θα διατεθεί μέσα από τους 7 κύκλους να φτάνει στα 8,5 δις ευρώ.

Σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημιωθουν για τα μειωμένα ενοίκια, είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις. «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», τόνισε.

Για τα ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει πού υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε».

Όσον αφορά τα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ανέφερε ότι, σε συμφωνία με τους θεσμούς, αποφασίστηκε «πρόγραμμα οκτώ μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του “κόκκινου”, με προϋπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

Επίσης, υπενθύμισε ότι όσοι είναι σε ρυθμίσεις, οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του νέου κορονοϊού, πάνε στο τέλος της περιόδου.

Για τα τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη για περαιτέρω παράταση.

Πηγή: efsyn.gr
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr