ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΗ παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής…» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου 1 και 2 Ιουνίου

Η παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής…» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου 1 και 2 Ιουνίου

Η παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής…» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου 1 και 2 Ιουνίου

Το ΔH.ΠE.ΘE. Αγρινίου παρουσιάζει για πρώτη φορά μια παράσταση που θα προβάλλεται ζωντανά μέσω διαδικτύου συνδέοντας τους δρόμους μιας πόλης του εξωτερικού – συγκεκριμένα, του Λος Άντζελες – με τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου την ίδια ώρα.

Η παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής…» βασισμένη στο «Ουρλιαχτό» του Άλλεν Γκινσμπεργκ ανεβαίνει την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου.

Απόδοση / σκηνοθεσία: Νίκος Καραγεώργος

Κινηματογράφηση: Κωνσταντίνος Πατερώνης

Μουσική: Αννιε

Παίζουν: Ο Χρήστος Βασιλόπουλος και η Λίλιαν Παπαδημητρίου

Το «Ουρλιαχτό» είναι το ποίημα που έγραψε το 1956 ο Άλεν Γκίνσμπεργκ και αποτελεί το ποιητικό μανιφέστο της Γενιάς των Μπητ λογοτεχνών.

Είναι ένα κοινωνικό σχόλιο που τάσσεται  ενάντια στην αμερικανική συντηρητική κοινωνία της δεκαετίας του 1950 εκφράζοντας  το αίτημα της ανανέωσης.

Το «Ουρλιαχτό», μέσα από μια πρωτοφανή γλωσσική μεγαλοπρέπεια, μελοδραματικές καταγραφές, άσεμνες αναφορές και παρεκτροπές, υποδηλώνει με τόλμη και ως ουρλιαχτό/κραυγή τη διαμαρτυρία για κάθε είδους εκμετάλλευση, καταστολή και υποταγή.

Ο ανήσυχος και αντισυμβατικός ποιητής παρουσιάζει μια εικόνα ενός κόσμου που διακατέχεται από την απελπισία, την απόρριψη και την προκατάληψη και εναποθέτει στους φωτισμένους της γενιάς του, την αναζήτηση μιας υπερβατικής πραγματικότητας.

Η Παράσταση προτείνεται για Θεατές άνω των 18 ετών – Είσοδος ελεύθερη (με τα απαραίτητα δελτία εισόδου)

Τα δελτία προτεραιότητας ελεύθερης εισόδου, θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης από 6.00 έως 8.00 το απόγευμα.

Πάρτε μια “γεύση” :

 

 

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Θερινής Σκηνής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ