ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ παράνοια του νόμου: Να εφαρμοστούν από μια δημοτική αρχή πράγματα που δεν πιστεύει

Η παράνοια του νόμου: Να εφαρμοστούν από μια δημοτική αρχή πράγματα που δεν πιστεύει

Η παράνοια του νόμου: Να εφαρμοστούν από μια δημοτική αρχή πράγματα που δεν πιστεύει

Τα όσα έγιναν στη λήξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα «γαλλικά» που ακούστηκαν επισκίασαν ουσιαστικά τα πάντα. Και αυτό αδικεί τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με την λειτουργία του δήμου Μεσολογγίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται απρέπειες στο δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου. Δυστυχώς  έχουν ακουστεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα από διάφορες πτέρυγες του Σώματος. Το σημαντικότερο όλων όμως, που δεν θα πρέπει να επισκιαστεί από τέτοιου τύπου επεισόδια είναι η δυσλειτουργία που επιφέρει ο νόμος του «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης συνολικά. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο Μεσολόγγι αυτή τη στιγμή έχουμε δήμαρχο τον Κώστα Λύρο, ο οποίος θα πρέπει για το 2021 να εφαρμόσει το Τεχνικό Πρόγραμμα, που προτάθηκε από τον Νίκο Καραπάνο. Αυτό δεν είναι λογικό να συμβαίνει σε κανένα δήμο. Η διοίκηση του δήμου πρέπει να έχει την ευθύνη και πρέπει κάθε φορά να καλείται να κάνει πράγματα που η ίδια πιστεύει, πράγματα που υποσχέθηκε στον κόσμο προεκλογικά και από την υλοποίησή τους θα κριθεί όταν έρθει ξανά η ώρα της κάλπης. Πριν από τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική υπήρχε η διαδικασία της διαβούλευσης. Εκεί και οι φορείς μιας πόλης αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μπορούσαν να καταθέσουν προτάσεις για έργα και μελέτες και η δημοτική αρχή ανέκαθεν είχε την ευχέρεια να συμπεριλάβει την έβρισκε σύμφωνη πως κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Το να έρχονται όμως σε ψηφοφορία διαφορετικές προτάσεις τεχνικού προγράμματος, που είναι και η καινοτομία του «Κλεισθένη» στην Αυτοδιοίκηση είναι λάθος. Γιατί, όπως προείπαμε, δεν μπορεί μία δημοτική αρχή να καλείται να εφαρμόσει πράγματα που δεν πιστεύει. Είναι εντελώς οξύμωρο.

Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείεται στο Μεσολόγγι όλη αυτή η ιστορία να έχει και συνέχεια… αφού η δημοτική αρχή του Κώστα Λύρου εκτιμά ότι και αυτή η έγκριση του τεχνικού προγράμματος θα ακυρωθεί αφού οι προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν πληρούν κάποιες άλλες νόμιμες προϋποθέσεις. Μένει να δούμε και αυτό στη συνέχεια… πώς ακριβώς θα εξελιχθεί.

Εφημερίδα Συνείδηση

Έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ σε εργαζομένους της εστίασης και του τουρισμού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr