ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠαραιτήθηκε ο Σωκράτης Κωστίκογλου και η παράταξή του από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Κωστίκογλου και η παράταξή του από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Κωστίκογλου και η παράταξή του από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Την παραίτηση του ιδίου και της παράταξης «Ενωμένο Εμπόριο», της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. δηλαδή, ανακοίνωσε πριν λίγο ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (03.06.22)στα γραφεία του Ε.Σ.Α ο κ. Κωστίκογλου και κάθε άλλο παρά ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που υπήρξαν με την υπερψήφιση από την Γενική Συνέλευση ωραρίου με κλειστά καταστήματα στο Αγρίνιο τα Σάββατα Ιουλίου και Ιουνίου.

Η μαζική αυτή παραίτηση δρομολογεί και νέες εξελίξεις αφού πλέον πρέπει να υπάρξει νέο Δ.Σ. του Συλλόγου με εκλογές που πρόκειται να γίνουν σε έναν μήνα από τώρα.

«Δώσαμε λάθος μήνυμα στην κοινωνία με την απόφαση για το πενθήμερο επί δύο μήνες» είπε ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΕΣΑ που περιέγραψε όλες τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο σύλλογος αυτά τα δύο χρόνια με πανδημία, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Ο κ. Κωστίκογλου έκανε λόγο για πρόταση ρεαλιστική και ισορροπημένη που κατέθεσε η παράταξή του, ενώ τόνισε ότι τα Σάββατα του καλοκαιριού δεν ήταν ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την παραίτησή του, όχι όσο η οριακή έγκριση του διοικητικού απολογισμού απ την Γ.Σ.

Ο κ. Κωστίκογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στα δυο σχεδόν χρόνια που είμαστε στη διοίκηση του συλλόγου αγωνιστήκαμε κάτω απ τις πιο αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ογδόντα χρόνων, ώστε η φωνή μας να φθάσει στο συνάδελφο απ την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Κάναμε την παρουσία μας σε τοπικό επίπεδο ισχυρότερη από ποτέ και δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο όπου υπήρχε ανάγκη και ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Ο σύλλογος ήταν ανοιχτός, χωρίς κομματικές πινακίδες, χωρίς χειραγώγηση. Σε ότι με αφορά προσωπικά, μετά από πενήντα σχεδόν χρόνια παρουσίας στην αγορά και τριάντα δυο χρόνια συμμετοχή στα Δ.Σ του Ε.Σ.Α και του επιμελητηρίου, πρόταξα το συμφέρον των συναδέλφων και τίποτε περισσότερο. Προτιμότερο ωφέλιμος παρά αρεστός. Δεν κρέμασα κομματική ταυτότητα, δεν είχα καθοδηγητές και κηδεμόνες. Κατηγορήθηκα απ τους επικριτές μου για διάθεση προσωπικής προβολής, το αφήνω στην κρίση σας. Μετά τις αποφάσεις της Γ.Σ και τις εμπαθείς επιθέσεις που δεχθήκαμε, εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού μας με λύπη, πικρία και απογοήτευση για την μη αναγνώριση της προσπάθειας και του κόπου που καταβάλλαμε , αποχωρούμε απ την διοίκηση του συλλόγου, έχοντας καθαρή τη συνείδηση μας, ότι πράξαμε το καλύτερο δυνατό προς όφελος των συναδέλφων και του κλάδου μας».

Ο κ. Κωστίκογλου στο τέλος της παρέμβασής του ευχαρίστησε με πολύ θερμά λόγια τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. μέχρι σήμερα και ειδικά τα μέλη του συνδυασμού ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ κ.κ. Γιοπάνο , Γκάτση, Δεληγιάννη και Μπερερή, όπως είπε «για την αμέριστη στήριξη και βοήθεια τους στα δύο σχεδόν χρόνια θητείας μας στο ΔΣ».

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους εμπόρους και τα ΜΜΕ της περιοχής για όσα έκαναν μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 80 ετών για τον Ε.Σ.Α. , όπως είπε.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ