ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου – Τι καταγγέλλει το Δ.Σ.

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου – Τι καταγγέλλει το Δ.Σ.

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου – Τι καταγγέλλει το Δ.Σ.

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου καταγγέλλοντάς τον νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που το αφορούν.

Τα μέλη του κλάδου, όπως γίνεται γνωστό σε κείμενο που υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ.  Δ. Νικάκης και η γεν. γραμματέας Π. Καρακώστα, συμμετέχουν από σήμερα σε αποχή από τα καθήκοντά τους που έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Το κείμενο της καταγγελίας

“Συνήλθε εκτάκτως σήμερα την 4-4-2022 και ώρα 12:00 μμ το Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και, αφού έλαβε υπόψιν την από 2-4-2022 απόφαση της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, απεφάσισε:

Α) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αγρινίου, πέντε (5) εργασίμων ημερών, αρχομένη από 5-4-2022 μέχρι και 11-4-2022, από όλες τις δίκες (πολιτικές, διοικητικές, ποινικές), στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο ως ενάγων – αιτών – προσφεύγων ή προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Β) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αγρινίου, αρχομένη από 5-4-2022 μέχρι και 15-4-2022, από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, οι οποίες αφορούν σε κατηγορουμένους για το αδίκημα του άρθρ. 187 ΠΚ σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που έχουν συμπληρώσει εξαετία (όταν αφορούν πλημμέλημα) ή δεκαπενταετία (όταν αφορούν κακούργημα) και δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, καθώς και όσες αφορούν σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 14 μήνες προσωρινής κρατήσεως.

Γ)Και καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, διότι νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που αφορούν στο δικηγορικό σώμα, πρώτον, χωρίς καμία διαβούλευση, δεύτερον, εις βάρος του δικηγορικού σώματος και της δικαιοσύνης και τρίτον, εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την εκάστοτε επικαιρότητα. Ο Υπουργός πρόκειται να εισαγάγει προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά στον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, διά του οποίου θα ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα, όπως η αρμοδιότητα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κλπ., προκειμένου να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, το Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου ζητά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι για την 196η Επέτειο της Εξόδου – Συνάντηση με το δήμαρχο στο Προεδρικό

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →