ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠαράδοξη απόφαση, αλλά κάποιοι είχαν τη δική του ετυμηγορία από πρώτη στιγμή

Παράδοξη απόφαση, αλλά κάποιοι είχαν τη δική του ετυμηγορία από πρώτη στιγμή

Παράδοξη απόφαση, αλλά κάποιοι είχαν τη δική του ετυμηγορία από πρώτη στιγμή

Παράδοξη απόφαση, αλλά κάποιοι είχαν τη δική του ετυμηγορία από πρώτη στιγμή

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου σχολιάζουν την απόφαση με την οποία έπεσε η αυλαία της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ηθοποιός παρότι κρίθηκε ένοχος για το βιασμό δύο ανήλικων αγοριών (αθώος για άλλες δύο περιπτώσεις)και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην απόφαση, κάνοντας λόγο για ντροπιαστική απόφαση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη βαρύτητα των πράξεων, ενώ για το ζήτημα ξέσπασε κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κατηγορεί τη ΝΔ για «ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή» όταν ξέσπασε το «σκάνδαλο» για τον άλλοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και εκτιμά ότι «η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου».

Από την πλευρά της η ΝΔ κάνοντας λόγο για βούρκο και τοξικότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «αρχικά με ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού».

Όσο παράδοξη πάντως κι αν φαντάζει η απόφαση της Δικαιοσύνης, η πολιτική αντιπαράθεση είναι απολύτως αναμενόμενη καθώς κάποιοι είχαν βγάλει απόφαση πριν καν ξεκινήσει το Δικαστήριο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Είμαστε μια ωραία (τοξική) ατμόσφαιρα, είμαστε…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ