ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠαραχωρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για 25 χρόνια η πρώην Γεωργική Σχολή της Πάτρας

Παραχωρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για 25 χρόνια η πρώην Γεωργική Σχολή της Πάτρας

Παραχωρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για 25 χρόνια η πρώην Γεωργική Σχολή της Πάτρας

Θα γίνει Κόμβος Καινοτομίας

Ανοίγει ο δρόμος για την μετατροπή του πρώην Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Πατρών σε Κόμβο Καινοτομίας, κύριο Hub για τη Δυτική Ελλάδα με προϋπολογισμό περίπου 1,1 εκ. ευρώ, μετά την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να παραχωρήσει στην Περιφέρεια τη χρήση του κτιρίου, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου αυτού για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για μια δεκαετία.

Πρόκειται για δύο κτίρια επιφανείας 1970 τ.μ., η κατασκευή των οποίων χρονολογείται από το 1928, σε ακίνητο συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ, όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αχαΐας, ενώ καλύπτουν και τις ανάγκες κατάρτισης αγροτών. Σε αυτά θα δρομολογηθούν γενικότερες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας, αλλά και ευρύτερα της οδού Πανεπιστημίου στην περιοχή Ανθούπολη Πάτρας, όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Ειδικότερα, τμήμα του κτιρίου θα αναβαθμιστεί μέσω του στρατηγικού διακρατικού έργου Interreg Ελλάδα – Ιταλία CREATIVE@HUBS (Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs). Στο πλαίσιο του έργου για τη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται – μεταξύ άλλων – ως κύρια παρέμβαση η ανακαίνιση του κτιρίου της Πρώην Γεωργικής Σχολής Πατρών που στεγάζει τις υπηρεσίες της ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαΐας, ώστε μέρος αυτής να μετατραπεί στο κύριο Hub – κόμβο καινοτομίας του έργου (creative industries) για τη Δυτική Ελλάδα με προϋπολογισμό περίπου 1,1 εκ. ευρώ.

Το έργο CREATIVE@HUBS έχει ως κύριο άξονα παρέμβασης από την πλευρά του Ιταλού εταίρου της Περιφέρειας Puglia Ιταλίας τον αγροδιατροφικό κλάδο.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα χρηματοδοτήσει με πρόσθετους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τη συνολική αναβάθμιση του κτιρίου καθώς χρήζει εκτεταμένης ανακαίνισης.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr