ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΘ. Παπαθανάσης από Στρασβούργο: «Η Διαφάνεια και η Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητες για τις τοπικές κοινωνίες»

Θ. Παπαθανάσης από Στρασβούργο: «Η Διαφάνεια και η Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητες για τις τοπικές κοινωνίες»

Θ. Παπαθανάσης από Στρασβούργο: «Η Διαφάνεια και η Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητες για τις τοπικές κοινωνίες»

«Η Διαφάνεια και η Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητες για τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ συμμετείχε στην 35η Ολομέλεια του
Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
Ήταν η πρώτη του συμμετοχή στο θεσμικό όργανο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης μετά από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ως τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο.
Το Κογκρέσο είναι ένας μοναδικός θεσμός στην Ευρώπη και αποτελεί εγγύηση για την προστασία της δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αυτοδιοίκησης στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η διαφάνεια και η ανοικτή διακυβέρνηση είναι μία από τις προτεραιότητες του Κογκρέσου και καταγράφεται στον Οδικό Χάρτη των δράσεών του σχετικά με «την πρόβλεψη της διαφθοράς και την προώθηση της δημόσιας ηθικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο»

Το Κογκρέσο εκφράζει το δυναμικό της Ανοικτής διακυβέρνησης κυρίως στην κατεύθυνση της βελτίωσης της δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Διερευνά την έννοια της «ανοικτής διακυβέρνησης» και ορίζει τις τοπικές δράσεις που μπορούν να την πραγματώσουν, όπως είναι η εύρεση κατάλληλων πηγών χρηματοδότησης, η διαμόρφωση νόμων, η διαμόρφωση πολιτικών, η συμβασιοποίηση και οι υπηρεσίες παροχών.
«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δοκιμάζονται από διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, καθώς επίσης και από την προσφυγική /μεταναστευτική κρίση και τις οικονομικές ανισότητες. Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η ενίσχυση της Διαφάνειας και η Ανοικτή Διακυβέρνηση για τη Δημοκρατία και την Αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες» κατέληξε ο κ.Παπαθανάσης.

papathanasis-thanasis

Αγρίνιο: Πυρετώδεις εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ