Θανάσης Παπαθανάσης - Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου: "Ένα έργο που αποδίδεται στα παιδιά μας και δείχνει τον Πολιτισμό της κοινωνίας μας"

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη μας, μια μέρα γεμάτη υπερηφάνεια και ελπίδα. Ένα έργο που αποδίδεται στα παιδιά μας και δείχνει τον Πολιτισμό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης στην ομιλία του στα εγκαίνια του ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου

<p>papathanasis-eidiko-sxoleio-nafpaktu</p>

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη μας, μια μέρα γεμάτη υπερηφάνεια και ελπίδα. Ένα έργο που αποδίδεται στα παιδιά μας και δείχνει τον Πολιτισμό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης στην ομιλία του στα εγκαίνια του ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, ένα έργο που αποτέλεσε όραμα του και  εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε επί θητείας του ως Δήμαρχος Ναυπάκτου. 

Πιο συγκεκριμένα στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Θυμάμαι ακόμη όταν ήμουν Δήμαρχος μετά από τεράστια  προσπάθεια τη μέρα που με κάλεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ παραμονή Χριστουγέννων του 2008 και μου ανακοίνωσε την ένταξη του έργου με χρηματοδότηση του ΟΣΚ. Ο πρώτος που ενημέρωσα ήταν ο κ.Ρισβας με τον οποίο μας ένωνε το ίδιο όραμα. Τα θεμέλια για την ανέγερσή του είχαν μπει. Ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Προηγουμένως είχαμε φροντίσει ως  Δημοτική αρχή την Έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού για να μπορεί να προχωρήσει το έργο.. Η δημοπράτηση έγινε στις 16-6 2009 με προϋπολογισμό 1,7  εκατ. ευρώ και υπογραφείσα σύμβαση 1 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση διαλύθηκε το 2013 όπου το έργο από πλευράς φέροντος οργανισμού είχε ολοκληρωθεί. Το 2016 επανεντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε ξανά το 2018 με υπογραφείσα σύμβαση 637 χιλ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί στις 31-3-2022. Σημασία όμως έχει ότι ένα έργο που δείχνει τον πολιτισμό της κοινωνίας μας ολοκληρώθηκε. Μπορεί να πέρασε από πολλά στάδια και δυσκολίες αλλά ποτέ δεν υποχωρήσαμε από τον στόχο μας.

Σήμερα λοιπόν  με τεράστια χαρά και συγκίνηση, βλέπουμε αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Θα ήθελα με δύο λόγια να αναφερθώ και στο πλέγμα προστασίας που έχουμε δημιουργήσει στον τόπο μας για τα άτομα με Αναπηρία όλα αυτά τα χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος, είχα ως πρωταρχικό μου στόχο την ενδυνάμωση των προγραμμάτων που υποστηρίζουν τα άτομα με αναπηρία. Έτσι δρομολογήσαμε και σήμερα είμαστε περήφανοι για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  που λειτουργούν υπό την «Αλκυόνη» στην οποία  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Επίσης σημαντικά έργα, όπως το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, το ΕΕΕΕΚ, το «Κδηφ» της «Αλκυόνης» ολοκληρώνουν ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης και έχουν καταστήσει τη Ναύπακτο πόλη πρότυπο στην ανθρωπιστική παρέμβαση και την συμπερίληψη. Και βέβαια και τώρα ως βουλευτής παραμένω σταθερά ενεργός και αποφασισμένος να είμαι στο πλευρό των μαθητών και των πολιτών της περιοχής μας , υπερασπιζόμενος τις αξίες της Παιδείας και της Αλληλεγγύης σε μία κοινωνία με ευκαιρίες προόδου για Όλους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως το νέο Σχολείο θα δώσει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπέμψουν τη λάμψη τους. Ένας ασφαλής, μοντέρνος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος, όπου προάγεται η εξέλιξη του κάθε παιδιού. Ένας τόπος που αγκαλιάζει κάθε προσωπική ανάγκη των μαθητών, αναπτύσσοντας την ενθάρρυνση για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Ας είναι αυτή η μέρα η αφετηρία για ένα λαμπρό μέλλον για όλα τα παιδιά του τόπου μας. Να αποτελεί  την πηγή της γνώσης, της δημιουργίας και της αγάπης για την μάθηση. Να αποτελεί την έμπνευση για όλους μας για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε έργα που αυξάνουν το δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους συμπολίτες μας, έργα Παιδείας που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης για την προστιθέμενη κοινωνική αξία του έργου, δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του.

Αιτωλοακαρνανία: Νέο «Εξοικονομώ» και για μη έχοντες – Αποχωρεί το 20% από το πρόγραμμα