ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠαπαστράτος: “Στην επταήμερη εργασία οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερο”

Παπαστράτος: “Στην επταήμερη εργασία οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερο”

Παπαστράτος: “Στην επταήμερη εργασία οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερο”
Θέση για την επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης «Παπαστράτος», πήρε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος

Ο κ. Καργαρώτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι η εταιρία επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της επτά ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.

Όπως ξεκαθάρισε, αυτό δεν επηρεάζει τους εργαζόμενους, αλλά ίσα ίσα μπορεί να δουλεύουν κι ακόμα λιγότερο. Κι αυτό γιατί με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο.

Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσής κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος» πρόσθεσε ότι η επταήμερη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ήταν μέρος της συζήτησης και της πραγματικότητας στην επιχειρηματική ζωή του τόπου από την μεταπολεμική Ελλάδα ακόμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Σημείωσε δε ότι η λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα διέπεται από ένα αναχρονιστικό βασιλικό διάταγμα από την δεκαετία του 1950, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και κλάδοι της εποχής οι οποίοι δεν υφίστανται καν στην ελληνική αγορά και κάλεσε για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε αυτό το κομμάτι.

Ωστόσο, τόνισε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, κάτι το οποία έγινε σχεδόν ομόφωνα στην περίπτωση της «Παπαστράτος».

Τα γενναιόδωρα μπόνους στους εργαζόμενους

Η «Παπαστράτος» πριν από λίγο καιρό, θέλοντας να επιβραβεύσει τους εργαζόμενούς της για την αποδοτικότητά τους και τα αποτελέσματα που έφερε η εργασία τους, αποφάσισε να τους δώσει μετοχές αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Η διάθεση μετοχών στους εργαζομένους μας έχει ένα ουσιαστικό και, παράλληλα, βαθιά συμβολικό χαρακτήρα. Υλοποιούμε μαζί το όραμά μας για ένα κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο και γινόμαστε όλοι συνδιαμορφωτές και (συμ)μέτοχοι στο κοινό μας μέλλον» είχε δηλώσει σχετικά ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

ethnos.gr

Μεσολόγγι: Τον Ιούνιο τα πρώτα σκάφη στη Μαρίνα – Ν. Καραπάνος: Δικαίωση και επανεκκίνηση της επένδυσης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr