ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΠάπας Βενέδικτος: Το ύστατο χαίρε στον πρώην Ποντίφικα

Πάπας Βενέδικτος: Το ύστατο χαίρε στον πρώην Ποντίφικα

Πάπας Βενέδικτος: Το ύστατο χαίρε στον πρώην Ποντίφικα

Στην τελετή της κηδείας του επίτιμου πάπα Βενέδικτου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου, συμμετέχουν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι.

Την τελετή, όπως αναφέρει το newsit.gr, παρακολουθούν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την χώρα μας, η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Βατικανό

Θεοφάνεια στο Μεσολόγγι: Σε Αιτωλικό και Κατοχή η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ