ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓ. Παπανδρέου: «Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά και πάνω απ’ όλα»

Γ. Παπανδρέου: «Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά και πάνω απ’ όλα»

Γ. Παπανδρέου: «Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά και πάνω απ’ όλα»

Γ. Παπανδρέου: «Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά και πάνω απ’ όλα»

Στις 7:30 σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο, που ήταν και η αφετηρία της φετινής του προεκλογικής εκστρατείας ως πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Ο κ. Παπανδρέου εισήλθε στο χώρο εκδηλώσεων του κατάμεστου Παπαστρατείου Μεγάρου της ΓΕΑ λίγο μετά τις 6:30, υπό το χειροκρότημα των ψηφοφόρων του και ακούγοντάς τους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας, «βάζουμε την Ελλάδα μπροστά και πάνω απ’ όλα», ενώ συνέχισε αποδίδοντας ευθύνες τόσο στην ηγεσία της χώρας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, όσο και στην αντιπολίτευση. Επίσης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση απέτυχε και αντί να συνεχίσει τις αλλαγές που παρέλαβε από τον ίδιο και τη δική του διακυβέρνηση τα έτη 2009 μέχρι 2011, τις αποδόμησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα του 2010 που δεν έγινε, λέγοντας, «το 2010 με μία απόφασή μου μπορούσα να δημιουργήσω πρόβλημα στις αγορές, όμως θα δημιουργούσα μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό εμείς τότε βάλαμε πλάτη για το καλό της χώρας» και κάλεσε τους πάντες να σταματήσουν τις συζητήσεις για έξοδο από το ευρώ.

P1030478

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός και δεν θα γίνουμε ουραγός ούτε της δεξιάς, ούτε της αριστερής συντήρησης. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να λέγονται αλήθειες, που δεν λέγονται απ’ το κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που ξέρει ότι λεφτά υπάρχουν»! Θυμίζοντας έτσι για μία ακόμη φορά μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις από τις ομιλίες του πριν την εκλογή του σε πρωθυπουργό το 2009.

P1030475

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αρκετοί πολίτες είχαν μαζευτεί έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο και με διάφορα πανό και ντουντούκες πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία κατά του κ. Παπανδρέου, με τους αστυνομικούς να στέκονται μεταξύ αυτών και του χώρου της εκδήλωσης.

Περισσότερα από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Συνείδηση».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr