ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠαπαναστασίου: Για συνδικαλιστικούς ή πολιτικούς λόγους καταγγέλλουν οι εργολήπτες

Παπαναστασίου: Για συνδικαλιστικούς ή πολιτικούς λόγους καταγγέλλουν οι εργολήπτες

Παπαναστασίου: Για συνδικαλιστικούς ή πολιτικούς λόγους καταγγέλλουν οι εργολήπτες

Σύννομες οι διαδικασίες, λέει ο Δήμαρχος

Παπαναστασίου: Για συνδικαλιστικούς ή πολιτικούς λόγους καταγγέλλουν οι εργολήπτες

Ερωτήματα για αναθέσεις έργων στο Δήμο Αγρινίου έθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στ. Καμμένος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέροντας ουσιαστικά την καταγγελία του Συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου, ο οποίος έχει υποβάλλει και σχετική καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για διαδικασίες αναθέσεων που αποκλείουν τοπικούς εργολάβους.

Ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι οι καταγγελίες που έγιναν αφορούν έργα σχετικά με αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές, που δημοπρατούνται με τη διαδικασία του άρθρου 32 του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. «Αυτή τη διαδικασία την έχουν ακολουθήσει όλοι οι Δήμοι της χώρας, εάν για συνδικαλιστικούς ή για πολιτικούς λόγους, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών έκανε την καταγγελία και την προσφυγή θα αποφανθεί η Αποκεντρωμένη», είπε ο Γ. Παπαναστασίου και υπογράμμισε με νόημα ότι καταγγελίες για το μεγάλο έργο της ύδρευσης με την κατασκευή του αγωγού από το Καστράκι, ο Δήμος Αγρινίου δικαιώθηκε από πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και νωρίτερα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Η διαδικασία είναι σύννομη, αν δεν αρέσει σε κάποιους είναι άλλη υπόθεση, αυτή η διαδικασία όμως ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις» πρόσθεσε ο Γ. Παπαναστασίου και υπογράμμισε ότι ο ο Δήμος οφείλει να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία για να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές. «Δεν φτάνει που καθυστέρησαν να μας δώσουν τα χρήματα και μας έδωσαν τα μισά, να μην προχωρήσουμε κιόλας τις διαδικασίες, επειδή το θέλουν κάποιοι…» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αγρινίου και διερωτήθηκε με νόημα γιατί ο Σύνδεσμος Εργοληπτών δεν έχει κάνει ανάλογη καταγγελία για τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια που ακολουθούν την ίδια διαδικασία.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Habemus ημερίδα, non habemus φορείς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ