ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓ. Παπαναστασίου: Μια σπουδαία μέρα για τους Έλληνες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Γ. Παπαναστασίου: Μια σπουδαία μέρα για τους Έλληνες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Γ. Παπαναστασίου: Μια σπουδαία μέρα για τους Έλληνες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για όλους τους Έλληνες σημερινή, ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στη δεξίωση μετά την παρέλαση στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος.

Συγκεκριμένα με την λήξη της παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  στην οποία ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας:

«28 Οκτωβρίου 1940. Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και απόδοσης τιμών στους ήρωες που υπερασπίστηκαν την πατρίδα.  Σε όλους εκείνους που προέβαλλαν αντίσταση για να κυματίζει και πάλι η γαλανόλευκη σημαία μας.  Η ελληνική σημαία, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες και τις θυσίες της ελληνικήςψυχής, εκφράζει την εθνική  ενότητα, τη θρησκευτική πίστη και ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία. Οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη στους πατριώτες».

Ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης,Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου  και ανέφερε μεταξύ άλλων :  «Σήμερα είναι ημέρα περηφάνειας για τους ήρωες , είναι ημέρα μνήμης για τους πατριώτες που χάθηκαν και ημέρα σκέψης για τους λαούς που δοκιμάζονται . Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Αγρίνιο: Οι δηλώσεις των επισήμων μετά το πέρας της παρέλασης στο Αγρίνιο (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ