ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠαπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού 10% στα σχολεία μέσα σε ένα μήνα

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού 10% στα σχολεία μέσα σε ένα μήνα

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού 10% στα σχολεία μέσα σε ένα μήνα

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου η γνώμη των περισσοτέρων στην Επιτροπή είναι ότι η αυξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση της κινητικότητας των γονέων.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, η κυρία Παπαευαγγέλου επανέλαβε ότι η αυξηση των κρουσμάτων στα παιδιά από τις 10 Ιανουαρίου που άνοιξε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου κυμάνθηκε στο 10%. Η γνώμη των περισσοτέρων στην Επιτροπή είναι ότι η αυξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση της κινητικότητας των γονέων.

Επίσης, δεν υπάρχει αίσθηση ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος αυξάνει τη μεταδικότητα ειδικά στα παιδιά είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και σημείωσε μάλιστα πως μειώνεται η νοσηρότητα στα παιδιά από το μεταλλαγμένο στέλεχος.

ptotothema.gr

foto protothema.gr

Χαρδαλιάς: Σε αυστηρό «lockdown» η Αχαΐα και η Εύβοια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr