Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα έρθουν μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο»

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί την κατάσταση στον Κορινθιακό Κόλπο και επαναλαμβάνει ότι κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί ισχυρός σεισμός στην περιοχή…

papadopoulos

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί την κατάσταση στον Κορινθιακό Κόλπο και επαναλαμβάνει ότι κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί ισχυρός σεισμός στην περιοχή…

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ουσιαστικά επανέλαβε το πρωί τις πάγιες απόψεις του. Ότι ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, που στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να «δώσει» ισχυρό σεισμό. Ακριβής πρόβλεψη του χρόνου εκδήλωσης μιας τέτοιας σεισμικής δόνησης δεν μπορεί να γίνει όπως εξηγεί. «Είμαστε στα 27 χρόνια τώρα. Άρα, τον περιμένουμε. Αυτό είναι κάτι που το δέχονται όλοι οι επιστήμονες. Ναι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Στην Ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση με θέμα «σεισμός, επιπτώσεις, πολιτική προστασία, εθελοντισμός προφύλαξη» που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι, συμμετείχε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του korinthostv.gr και αναφέρθηκε τόσο στον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, δυτικά του Κορινθιακού Κόλπου, όσο και στην σεισμικότητα στον Κορινθιακό Κόλπο. Τόνισε ότι «αργά ή γρήγορα θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο φάρμακο και δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία.

Αναφορικά με τον κίνδυνο να προκληθεί τσουνάμι από έναν ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Στην επιστήμη μας οι βεβαιότητες είναι ελάχιστες».

tempo24.news.gr

Ο Τσιόδρας, η Λινού και τα σενάρια που ακούγαμε…