ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠαπαδημητρίου και Γκάγκα στο στόχαστρο Βαρεμένου

Παπαδημητρίου και Γκάγκα στο στόχαστρο Βαρεμένου

Παπαδημητρίου και Γκάγκα στο στόχαστρο Βαρεμένου

Παπαδημητρίου και Γκάγκα στο στόχαστρο Βαρεμένου

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος σε άρθρο του σχολιάζει με δηκτικό τρόπο δύο θέματα που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις εσχάτως αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Πρώτα απ’ όλα την εντολή του Υπουργείου για περιορισμό των χειρουργείων στα Νοσοκομεία, καθώς και την ατάκα του βουλευτή της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφου ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι επιλογή των γιατρών.

Συγκεκριμένα ο Γ. Βαρεμένος γράφει:

«Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει ότι στις ΜΕΘ καταλήγουν όσοι πρόκειται να πεθάνουν. Έτσι, ως μία φυσική συνέχεια της ζωής, που την διαδέχεται ο θάνατος. Φαντάσου να το άκουγαν αυτό οι συμπολίτες μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Αρκεί που το ακούν οι συγγενείς τους. Όσο για εκείνους που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, αυτό κατά τον κ. Μπάμπη είναι επιλογή κάθε φορά του γιατρού. Δηλαδή, ο γιατρός έχει την ευθύνη!

Μετά τον πόλεμο που μαίνεται στις τηλεοπτικές οθόνες μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, να και εκείνος μεταξύ ασθενών και γιατρών, οι οποίοι κάποτε είχαν την τιμή να χειροκροτούνται από όλους, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του πρωθυπουργού.

Με έγγραφό της, η κ. Γκάγκα υπονοούσε ότι γίνεται επιλογή ασθενών. Αυτή την επιλογή που ο κ. Μπάμπης χρεώνει στους γιατρούς.

Προειδοποιούσε επίσης η αναπληρώτρια υπουργόςγια επικείμενη έλλειψη οξυγόνου. Όσο για τα τακτικά χειρουργεία, 80% αναστολή. Επειδή ζωή σε αναστολή δεν υπάρχει, όποιος βρίσκεται στην λίστα αναμονής, πουλάει ό,τι έχει και δεν έχει για να πάει στις ιδιωτικές κλινικές που είναι covid free και να θεραπευθεί.

Όσοι δεν έχουν τίποτε να πουλήσουν, μπαίνουν στην αναμονή που οδηγεί ενίοτε στο μοιραίο, δηλ. σε μία θνησιμότητα μη καταγραφόμενη ως συνέπεια της πανδημίας, που δεν απασχολεί την επικαιρότητα».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Εύσημα σε Λιβανό – Ένωση Αγρινίου: Ουσιαστική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr