ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠανσέληνος Αυγούστου 2021: Ελεύθερη είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Πανσέληνος Αυγούστου 2021: Ελεύθερη είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Πανσέληνος Αυγούστου 2021: Ελεύθερη είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η πανσέληνος του Αυγούστου 2021 πέφτει την Κυριακή, 22 Αυγούστου. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, με τον μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο φεγγάρι, θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους τις επικράτειας, που παραμένουν ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο ειδικά για την περίσταση.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, 120 αρχαιολογικοί μουσειακοί χώροι σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτοί για να υποδεχθούν το κοινό, ενώ 52 από αυτούς θα φιλοξενήσουν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Παρασκευή  20 Αυγούστου: – Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, στην Ημαθία
Σάββατο 21 Αυγούστου: – Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην Κεφαλλονιά
Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, στη Λέσβο
Αρχαίο θέατρο Μίεζας, στην Ημαθία
Αρχαιολογικός χώρος Ελέας, στην Θεσπρωτία
Δευτέρα 23 Αυγούστου :  – Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού, στο Κιλκίς
Τετάρτη 25 Αυγούστου: – Αρχαιολογικός χώρος Λουτρό Πολυκάστρου, στο Κιλκίς

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις εδώ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Για το 2021,  200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων -Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της επανάστασης.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, εκατόν είκοσι ένας (120) αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει  την Πανσέληνο. Πενήντα τρεις (52) από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση, εκτός από τη νύχτα της 22ας Αυγούστου, θα πλαισιωθεί και από εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 20, 21, 23 και 25 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού  COVID 19  και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

ethnos.gr

Κοινή έκθεση ζωγραφικής των Απ. Χαντζαρά – Λ. Λαζόπουλου στην Πάρο(φωτο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr