ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠάνος Παπαδόπουλος: Νομικές αστοχίες στο θέμα ειδικού συνεργάτη

Πάνος Παπαδόπουλος: Νομικές αστοχίες στο θέμα ειδικού συνεργάτη

Πάνος Παπαδόπουλος: Νομικές αστοχίες στο θέμα ειδικού συνεργάτη

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, κάνει λόγο για νομικές αστοχίες σε θέμα που αφορά ειδικό συνεργάτη του Δήμου Μεσολογγίου και τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι δημότες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου της παράταξης “Συμμαχία για το μέλλον”, σε κείμενό του που τιτλοφορεί “Με τη γίδα στην πλάτη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και οι υποβολείς του”, αναφέρει συγκεκριμένα:

Ο αγαπητός συνάδελφος, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Λαγούδης, επιχείρησε μέσω υποβολέων και έδωσε μία μη απάντηση στο θέμα της νομικής εκπροσώπησης ειδικού συνεργάτη – νομικού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, σε υποθέσεις της ΔΕΥΑΜ.

Επειδή η άγνοια και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια, σας ενημερώνω ότι με την παρ. 7 του άρθρου 163 του ΚΚΔΥ, μετά την τροποποίησή του με τις διατάξεις του άρθρου 39 του νόμου 4735/2020, αναστέλλεται η άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος για τους ειδικούς συμβούλους, του ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες των ΟΤΑ, μέχρι νεωτέρας.

Ειδικά, όσον αφορά τους δικηγόρους, εάν και όποτε δοθεί εξαίρεση από την αναστολή άσκησης ελεύθερους επαγγέλματος, δεν πρέπει να αναλαμβάνουν υποθέσεις των Δήμων, καθόσον υφίσταται ειδικό νομικό πλαίσιο για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή για τον χειρισμό των νομικών υποθέσεων του Δήμου.

Ως εκ τούτου είστε πολλαπλώς εκτεθειμένοι.

Εάν θέλετε να υπάρξει συνέχεια και στην Επιτροπή του άρθρου 152, εδώ είμαστε.

Σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε οι δημότες που εκτός από τα δημοτικά τέλη, θα πρέπει να πληρώνουν και τις νομικές σας αστοχίες.

Η νομοθεσία που επικαλείται ο κ. Παπαδόπουλος:

Αγρίνιο: “Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν” επέλεξε για σήμερα η Κινηματογραφική Λέσχη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr