ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠάνω στο διάδρομο των τυφλών ομπρέλες καφετέριας;

Πάνω στο διάδρομο των τυφλών ομπρέλες καφετέριας;

Πάνω στο διάδρομο των τυφλών ομπρέλες καφετέριας;

Αγρίνιο: Πάνω στο διάδρομο των τυφλών ομπρέλες καφετέριας;

Ένα σημείο που φαίνεται να ζωντανεύει στο Αγρίνιο είναι ο κόμβος στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μάνου Κατράκη, εκεί όπου μετά την ανάπλαση που έγινε υπάρχει πλέον μια διαφορετική κινητικότητα.

Φαίνεται ότι το σημείο που είναι κοντά στη εθνική οδό, κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και έχει την προοπτική μιας ακόμη μεγάλης επιχείρησης που τώρα φτιάχνεται, προσελκύει επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Μέχρι εδώ καλά. Όμως ό, τι φτιάχνεται στην περιοχή ή ό, τι θα φτιαχτεί, πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Και σίγουρα τους κανόνες που αφορούν στους συμπολίτες μας που έχουν μειονεκτήματα από τη ίδια την ζωή, τα ΑμεΑ και τους πιο αδύνατους.

Ένας λόγος που φτιάχνονται αλλιώς οι δρόμοι και οι κόμβοι πλέον είναι και για να μπορούν να περπατούν οι τυφλοί συμπολίτες μας, σωστά; Οι ανάγλυφοι διάδρομοι κατά μήκος των πεζοδρομίων είναι για τον λόγο αυτό, για να εντοπίζουν την διαδρομή με το μπαστούνι τους.

Τότε πως είναι δυνατόν το ένα από τα καφέ στην περιοχή ήδη να έχει καταλάβει το μισό πεζοδρόμιο και να έχει τις ομπρέλες του πάνω στις «γραμμές» για τους τυφλούς; Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι κι ελπίζουμε να κάνει ο επιχειρηματίας κάτι -ή κάποια από τις αρχές- για να μην χρειαστεί να επανέλθουμε με φωτογραφίες.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ