ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2014 στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2014 στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝΤο πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (4 & 5 Οκτωβρίου 2014), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει όπως και κάθε χρόνο τη Γιορτή των Πουλιών με θέμα «τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους». Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά όπως επίσης οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της γιορτής των πουλιών, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το ΚΠΕ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει την Δευτέρα 06 Οκτωβρίου στις 09:30, κοινή εκδήλωση η οποία θα αφορά αποκλειστικά στην παρατήρηση πουλιών στο πεδίο και ειδικότερα στην περιοχή της Κλείσοβας.

Κοντά μας φέτος θα είναι το 2o Δημοτικό Σχολείο αλλά και το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Μεσολογγίου, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Φορέα Διαχείρισης για τις αξίες των οικοσυστημάτων, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού μας Πάρκου.

Για όποιον επιθυμεί, η παρέα μας είναι ανοιχτή για να γνωρίσουμε μαζί αυτά τα ανεκτίμητα φυσικά αγαθά.

Θα σας περιμένουμε στο Δασάκι της Κλείσοβας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr