ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠανέτοιμα τα αεροδρόμια σε Γιάννινα και Άκτιο

Πανέτοιμα τα αεροδρόμια σε Γιάννινα και Άκτιο

Πανέτοιμα τα αεροδρόμια σε Γιάννινα και Άκτιο

Πανέτοιμα είναι τα αεροδρόμια στα Γιάννινα και το Άκτιο για την έναρξη διεθνών πτήσεων και την υποδοχή τουριστών από το εξωτερικό. Στα Γιάννινα, η προγραμματισμένη πρεμιέρα των Ουκρανικών Αερογραμμών για τις 4 Ιουλίου βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα κι αυτό εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων για τις χώρες με τις οποίες θα ανοίξουν τα σύνορα.

Α​πό τις 20 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από την Σουηδία για λογαριασμό της Apollo η οποία μεταφέρει τουρίστες με βασικούς προορισμούς την Πάργα και τα Σύβοτα.

Αρχικά υπολογίζεται να γίνει μία πτήση εβδομαδιαίως οι οποίες καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αυξηθούν σε δύο από τις αρχές Αυγούστου.

Τον βασικό όγκο των τουριστών που θα έρθουν τελικά από το εξωτερικό θα εξυπηρετήσει και φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Στα αεροδρόμια θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού.

Όσοι βγουν θετικοί στον κορονοϊό θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας που θα υπάρχουν στις πρωτεύουσες των νομών.

Πηγή: epiruspost.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr