ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠανεπιστήμιο Πατρών: «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους φοιτητές

Στις 11 Οκτωβρίου η έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος, που καλεί όσους δεν γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση να μην προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα η Σύγκλητος διατύπωσε τις εξής θέσεις:

1. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

2. Η επιστροφή όμως δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου.

3. Όσοι δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι – έχουν κάνει μία (1) δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι – έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test –  κλπ.) καλούνται να μην προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο.

4. Στα μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια όπου η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί, δύναται να παρέχεται εκτός της δια ζώσης και η δυνατότητα απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων.

«Δύο χρόνια μετά δεν πρέπει να κάνουμε τους χώρους των Πανεπιστημίων χώρους άγονων αντιπαραθέσεων. Μην διχαστούμε. Να υπερασπισθούμε με τη στάση μας τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. Να τα ανοίξουμε. Να δώσουμε πάλι ζωντάνια στα εργαστήρια και στα αμφιθέατρα. Να υποδεχθούμε τους φοιτητές μας και ειδικά τους δευτεροετείς και πρωτοετείς μας. Να ζήσουμε τη χαρά της ζωντανής επαφής και της γνωριμίας με τους φοιτητές μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η Σύγκλητος.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η Πρόεδρος και η γάτα της έγιναν μαξιλάρι στον καναπέ του Προεδρικού

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr