ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠανεπιστήμιο Πατρών: Χαμός για το πρόστιμο των 300 ευρώ σε φοιτητή – Η αντίδραση του Πρύτανη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Χαμός για το πρόστιμο των 300 ευρώ σε φοιτητή – Η αντίδραση του Πρύτανη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Χαμός για το πρόστιμο των 300 ευρώ σε φοιτητή – Η αντίδραση του Πρύτανη

Τριακόσια ευρώ ασφαλώς δεν περισσεύουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Πλην ενός ανεμβολίαστου που αρνήθηκε χθες (01-10-2021) να επιδείξει το αποτέλεσμα της διενέργειας rapid test και ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας επέβαλε το σχετικό πρόστιμο.

«Είχα ενημέρωση από τους υφισταμένους μου ότι μόνο ένας φοιτητής ήταν έκθετος, γεγονός που μας χαροποιεί γιατί έχει συνειδητοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να διασαλευθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου», λέει στο pelop.gr ο Πρύτανης.

Το σχέδιο ελέγχων του Χρ. Μπούρα είναι απλό. Όλοι οι φοιτητές καλούνται να αφήσουν πάνω στο θρανίο το σχετικό έγγραφο και όποιος δεν το πράττει θα καλείται να εγκαταλείψει τον χώρο. Εάν αρνηθεί, θα αποχωρεί ο καθηγητής. «Είμαστε αποφασισμένοι -επισήμανε ο κ. Μπούρας – να αποκαλύψουμε ποιοι απεργάζονται σχέδια για πρόκληση αναταραχών και ποιοι θέλουν κλειστό το Πανεπιστήμιο».

Οι αριθμοί, πάντως, φανερώνουν ότι οι αρνητές δεν έχουν και πολλά περιθώρια για τη διαμόρφωση κλίματος αναστάτωσης στο ΑΕΙ. Ήδη, οι καθηγητές είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 92% και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο 80%, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών (πλην πρωτοετών) ανέρχεται σε 70%.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε την τροποποίηση της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Πιο αναλυτικά από την αρχική ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων που ήταν η 4η Οκτωβρίου 2021 ως νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ορίστηκε η 11η Οκτωβρίου 2021.

Πηγή: pelop.gr, newsit.gr

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Οι πιθανοί αντικαταστάτες του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr