ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΠανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού, η μία μετά από δωρεά μητέρας σε γιο, ανακοίνωσε ο Αγρινιώτης διοικητής

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού, η μία μετά από δωρεά μητέρας σε γιο, ανακοίνωσε ο Αγρινιώτης διοικητής

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού, η μία μετά από δωρεά μητέρας σε γιο, ανακοίνωσε ο Αγρινιώτης διοικητής

Ζωή για δεύτερη φορά έδωσε στο γιο της η γυναίκα που πρόσφερε το νεφρό της για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας του 32χρονου παιδιού της.

Επρόκειτο για μία από τις τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού που έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στη σημαντική  αυτή εξέλιξη, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Αγρινιώτης διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Νίκος Κατσακιώρης.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 10/7/2022 στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού. Το μόσχευμα προήλθε από αποβιώσαντα άνδρα και εμφυτεύθηκε σε γυναίκα, συμπολίτισσά μας, ηλικίας 55, πάσχουσα για αρκετά έτη από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι απόλυτα ικανοποιητική, όπως και η λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας κατά τον τελευταίο μήνα. Από τις δύο προηγηθείσες, η μία αφορούσε επίσης σε μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη (λήπτρια γυναίκα ηλικίας 50 ετών) και η δεύτερη σε μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Δότρια ήταν γυναίκα ηλικίας 55 ετών και λήπτης ο γιός της, 32 ετών. Και οι δύο παραπάνω μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι 3 ασθενείς βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί βαθύτατα τους οικείους των θανόντων, οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας με την δωρεά των οργάνων, τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς, καθώς και όλα τα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές, συντονιστές και λοιπό προσωπικό) της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου μας και εύχεται η δραστηριότητα αυτή να τύχει ανάλογης συνέχειας.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε οικισμός, στη μάχη και ελικόπτερα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ