Πανεπιστήμια που προτιμούν την ανομία για να μη λάβουν πειθαρχικά μέτρα

Με βάση το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ το έργο αυτό θα το αναλάβουν οι πρυτανικές αρχές. Εδώ γελάμε όλοι μαζί μέχρι δακρύων

Πανεπιστήμια που προτιμούν την ανομία για να μη λάβουν πειθαρχικά μέτρα

Ο Μητσοτάκης μόλις προχθές είπε ότι οι φοιτητές που παρανομούν θα πρέπει να διαγράφονται.

Θαυμάσια, αλλά ποιος θα τους διαγράφει; Η κυβέρνηση, δεν γίνεται αυτό, υπάρχει... αυτοδιοίκητο, κάπως σαν την ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο!

Άρα, με βάση το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ το έργο αυτό θα το αναλάβουν οι πρυτανικές αρχές. Εδώ γελάμε όλοι μαζί μέχρι δακρύων.

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν καθηγητές που θα ήθελαν ευνομία και ισότητα των φοιτητών, μακριά από οργανωμένες μειοψηφίες με στυλιάρια στα χέρια, ξέρουμε τι πιέσεις δέχονται και τι κινδύνους διατρέχει η σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και στον χώρο της κατοικίας τους.

Η «επίσκεψη» που δέχτηκε στο σπίτι του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ είναι πρόσφατη.

Οπότε, με  βάση την ατιμωρησία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων που θεωρούν το "κίνημα" ιερή αγελάδα, κανείς δεν θέλει στ' αλήθεια τιμωρία μέσω της διαγραφής των παραβατικών φοιτητών, ούτε η ΕΛΑΣ, ούτε οι δικαστές, ούτε καν τα θύματα - πανεπιστημιακοί της δράσης αυτών των ομάδων. 

Είναι πανίσχυροι, σε μια χώρα που δεν τιμωρούνται καν οι παραβατικοί και οι έμποροι ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια που δεν είναι καν φοιτητές!

Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό μέρος του καθηγητικού κατεστημένου που δεν τα βλέπει καν έτσι τα πράγματα. Δεν πιστεύουν καν ότι χρειάζεται κάποια τιμωρία!

Πολύ απλά, τα «παιδιά» είναι του δικού τους χώρου, έχουν την ίδια θέαση για τον κόσμο αν δεν τα έχουν επηρεάσει κιόλας με κάποιο βιβλίο, κάποια ομιλία ή κάποιον... αχτιβισμό!

Η ίδια η πειθαρχία είναι έξω από τον αξιακό τους κώδικα και τον τρόπο που ζουν...

Προκειμένου να λάβουν πειθαρχικά μέτρα προτιμούν την ανομία κι αυτός είναι ο γόρδιος δεσμός που κρατά αιχμάλωτο όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την υπόλοιπη Παιδεία.

Για να συντηρηθεί αυτό το σύστημα, τα παιδιά στην τρίτη Λυκείου κρατούν τις απουσίες τους στο σχολείο για να τις πάρουν όλες μαζί να... διαβάσουν! 

Μετά πάνε στα Πανεπιστήμια όπου κάνουν κουμάντο οι δημιουργοί του συστήματος και ξεδίνουν!

Και το σύστημα τροφοδοτείται με πελάτες που στην συνέχεια παίζουν τον ρόλο που τους έχει επιφυλαχθεί.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Εξεταστικές για να το «παίξουμε» δικαστές