ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠανελλήνιες: Εκτιμήσεις από 8.500 μόρια και άνω το «εισιτήριο»

Πανελλήνιες: Εκτιμήσεις από 8.500 μόρια και άνω το «εισιτήριο»

Πανελλήνιες: Εκτιμήσεις από 8.500 μόρια και άνω το «εισιτήριο»

Το φινάλε μιας πραγματικά δύσκολης εξεταστικής χρονιάς. Κουρασμένα παιδιά, προβληματισμένοι εκπαιδευτικοί και θεματοδότες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, μπαίνουν στο «βαγόνι» της επιστροφής στην καθημερινότητά τους, με μία μόνο σκέψη: Ποια θα είναι η νέα Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ; Οι εκτιμήσεις των «ΝΕΩΝ» καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι φέτος αναμένεται να κοπεί από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας κάθε υποψήφιος που θα έχει συγκεντρώσει βαθμολογία κάτω των 8.500 μορίων.

Αυτό θα στερήσει από τους αδύναμους μαθητές τη δυνατότητα φέτος να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, ωστόσο επαναφέρει μια ισορροπία στο εξεταστικό σύστημα, κάτι που αποτελεί, άλλωστε, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των εξεταστικών συστημάτων στον κόσμο.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων αναμένεται μεταξύ 6-8 Ιουλίου, οπότε ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τους χιλιάδες των νέων που διαγωνίστηκαν για μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση.

tanea.gr

«Παρούσες» ενάντια στη δολοφονική βία, γυναίκες του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr