ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΠανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας, Φυσικής και Οικονομίας – Οι εκτιμήσεις

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας, Φυσικής και Οικονομίας – Οι εκτιμήσεις

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας, Φυσικής και Οικονομίας – Οι εκτιμήσεις

«Αυλαία» πέφτει σήμερα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους από τα ΓΕΛ.

Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων, οι υποψήφιοι σήμερα εξετάστηκαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Το iefimerida.gr δημοσίευσε πρώτο τα θέματα τα οποία «έπεσαν» σήμερα και σε συνεργασία με το ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο αναρτά απαντήσεις και σχολιασμό επί των θεμάτων.

Πανελλήνιες: Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα
Ακολουθούν οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα (προσοχή: το κείμενο θα ενημερώνεται διαρκώς μέχρι την ανάρτηση των ολοκληρωμένων απαντήσεων για όλα τα μαθήματα):

Ιστορία
Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας:

Φυσική: Βατά τα πρώτα θέματα, με παγίδες το τέταρτο
Ο σχολιασμός των θεμάτων της Φυσικής από την ομάδα Φυσικών του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Φροντιστηρίου:

«Τα θέματα της Φυσικής είναι διαβαθμισμένα με τα ερωτήματα των πρώτων δύο θεμάτων να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το τρίτο θέμα αποτελεί άσκηση από το κεφάλαιο του ηλεκτρομαγνητισμού χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Το τέταρτο θέμα κρύβει αρκετές παγίδες και απευθύνεται σε προσεκτικούς, ψύχραιμους και πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές».

Οι απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

Οικονομία
Οι απαντήσεις στα θέματα της Οικονομίας:

Χωρίς μεγάλες δυσκολίες τα θέματα της Οικονομίας
Ο σχολιασμός στα θέματα της Οικονομίας από την Ομάδα Οικονομολόγων του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ:

«Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Οικονομίας δεν παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Στο Θέμα Β η θεωρία είναι από τη νέα ύλη (που είναι σχετικά αναμενόμενο δεδομένου ότι δεν είχε εξεταστεί τα προηγούμενα χρόνια). Το Θέμα Γ είναι από το 1ο Κεφάλαιο της ύλης με μόνο συνδυαστικό ερώτημα το Γ5 που είχε πρωτοτυπία και το οποίο ίσως δυσκολέψει κάποιους υποψηφίους. Το τελευταίο Θέμα είναι από το 5ο Κεφάλαιο με βασικές μεθοδολογίες και ερωτήματα στα οποία θα ανταποκριθούν με επάρκεια οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι»

Οδηγός για τις Πανελλήνιες
Το iefimerida.gr έχει ήδη δημοσιεύσει αναλυτικές οδηγίες των ειδικών, καθώς και τον κανονισμό για τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν μαζί τους την ώρα της εξέτασης οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ο κανονισμός είναι ιδιαίτερα αυστηρός και υπό ορισμένες περιπτώσεις προβλέπει τον μηδενισμό του γραπτού.

Στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις χρησιμοποιείται εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ και τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο. Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε ταυτόχρονα τους πίνακες με τους εισακτέους, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τον εισακτέων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Τα φροντιστήρια ΜΕΘΟΔΙΚΟ έχουν δημιουργήσει την Εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων Πανελληνίων η οποία βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://www.methodiko-frontistirio.gr/moria/index.html

iefimerida.gr

Αγρίνιο: Έκλεψε μηχανάκι διανομέα έξω από φαρμακείο και συνελήφθη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ