ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΠανελλήνιες 2022: Βατά τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

Πανελλήνιες 2022: Βατά τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

Πανελλήνιες 2022: Βατά τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική έδωσαν σήμερα (08.06.2022) οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ, καθώς συνεχίζονται οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα θέματα και στα τρία μαθήματα που έπεσαν σήμερα χαρακτηρίζονται βατά. Οι πανελλήνιες συνεχίζονται αύριο (09.06.2022) με τους τελειόφοιτους των ΕΠΑΛ να δίνουν Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

«Βατά και σχετικά εύκολα», χαρακτήρισε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα θέματα των Λατινικών η φιλόλογος Τζένη Ιακωβίδου – Μανιώτη, από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου. «Η επιλογή των κειμένων ήταν πολύ προσεγμένη και κάλυπτε όλη την ύλη», τόνισε.

Η αντιστοίχιση στην ερώτηση εισαγωγής ήταν πολύ εύκολη, το ίδιο ισχύει και για την ερώτηση ετυμολογίας Β2, ανέφερε. Οι ασκήσεις της γραμματικής Γ1 και Γ2, με κάποιες εξαιρέσεις, κρίνονται «βατές και αναμενόμενες». Σχετικά με τις συντακτικές παρατηρήσεις, η Δ1α και η Δ1β θεωρούνται επίσης «αναμενόμενες», ενώ η άσκηση Δ2α της μετατροπής των μετοχών σε δευτερεύουσες προτάσεις ήταν πολύ απαιτητική και απευθυνόταν «στους πολύ καλά διαβασμένους».

Επίσης, «βατά» ήταν τα θέματα της Χημείας, επισήμανε η χημικός Ηλιάνα Δαμιανού, προσθέτοντας, ότι «εξετάζεται ένα μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς κάτι ιδιαίτερα δύσκολο». Το ερώτημα Γ3 είναι παρόμοιο με το ερώτημα Γ3 που είχε «πέσει» στις Πανελλαδικές του 2020, ενώ το Δ είναι συνδυαστικό από τρία κεφάλαια της ύλης, εξηγεί η κ. Δαμιανού. Ένας «καλά προετοιμασμένος μαθητής δε θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», εκτιμά.

Και στο μάθημα της Πληροφορικής τα θέματα ήταν «βατά», σύμφωνα με τον καθηγητή Πληροφορικής, Βαγγέλη Αγγελάκη. Τα ερωτήματα κάλυψαν μεγάλο εύρος της ύλης, ιδιαίτερα της νέας ύλης, αναφέρει συμπληρώνει: Ήταν «κλιμακούμενης δυσκολίας, ειδικά το 3ο και το 4ο ερώτημα».

Mαθητές του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου μίλησαν στο sinidisi.gr για τα θέματα αλλά και τους στόχους τους.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Βρέκος που εξετάστηκε στο μάθημα της Χημείας δήλωσε: «Πιστεύω πως δεν ήταν τα δυσκολότερα που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια, είχαν δυσκολίες και κάποιες παγίδες, αλλά «έβγαιναν» για κάποιον που είχε διαβάσει πολύ καλά. Το Δ θέμα είχε δυσκολίες, αλλά τα υπόλοιπα θέματα δεν χρειάζονταν πάρα πολύ σκέψη. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου ως προς τη σχολή, αλλά ενδιαφέρομαι για τον τομέα της Βιολογίας, το κομμάτι της έρευνας”.

Η Ευσταθία Κονιώση που εξετάστηκε στο μάθημα των ατινικών τόνισε: «Τα θέματα ήταν καλά για κάποιον που είχε διαβάσει. Με δυσκόλεψαν κάποιες ασκήσεις, αλλά ελπίζω να τα έχω πάει καλά. Το κείμενο ήταν κατανοητό και εύκολο. Στόχος μου είναι η Δημοσιογραφία».

Ο Αναστάσης Τσιλίκας που εξετάστηκε στο μάθημα της Πληροφορικής σχολίασε: «Τα θέματα νομίζω πως ήταν εύκολα. Είχε λίγο απ όλα, είχε θεωρία, αλλά ήταν εύκολη. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής θεωρώ πως θα μπορούσε αρκετά καλά. Ο στόχος μου είναι η Πυροσβεστική και το επόμενο μάθημα που δίνω είναι η οικονομία. Μέχρι στιγμής η Πληροφορική μου φάνηκε το πιο εύκολο μάθημα που έδωσα εξετάσεις. Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο ή κάτι άγνωστο και περίεργο».

Στην Αιτωλοακαρνανία, συμμετέχουν στις πανελλαδικές 2.020 μαθητές, σχεδόν δηλαδή όσοι βρέθηκαν στην ίδια θέση και πέρσι (2.107). Συγκεκριμένα από τα ΓΕΛ οι υποψήφιοι είναι 1.530 και από τα ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι είναι 490 και εξετάζονται στα 25 εξεταστικά κέντρα του νομού.

Σε πανελλαδικό επίπεδο ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Πέρυσι, στη Χημεία έγραψε κάτω από την βάση το 40,23%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Πληροφορική ήταν 41,69%, ενώ πέρυσι αντί Λατινικών (μάθημα που εξετάζονται φέτος οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Στιοχεία για τα θέματα από newsit.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Που θα πάνε και τι θα κάνουν οι σύνεδροι της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ