ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Όλα τα σχολεία της περιοχής συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτή, η οποία έγινε στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας. Ο θεσμικός άξονας της διοργάνωσης ήταν ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα

 

Με επιτυχία διεξήχθη χθες η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Αγρίνιο, η οποία είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Φέτος, ο θεσμικός άξονας που κινήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αφορούσε τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα, με σύνθημα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απείχαν από τα μαθήματα και τις αίθουσες και έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό που είχε χθες τις πρωινές ώρες, έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και συμμετείχαν σε ενδοσχολικούς αγώνες στίβου.

Σκοπός των αθλοπαιδιών που διεξήχθησαν στον προαύλιο χώρο του εκάστοτε σχολείου είναι οι συμμετέχοντες μαθητές να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας και τα οφέλη που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, μέσω της συμμετοχής, της άθλησης, της ομαδικότητας, της προσπάθειας, του κάματου, του υγιούς συναγωνισμού ακόμη και της προσωπικής υπέρβασης.

Στο Αγρίνιο όλα τα σχολεία συμμετείχαν στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιώντας αγώνες στο προαύλιο του σχολείου τους ή στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που ήταν κοντά στο σχολείο τους.

Το 5ο Λύκειο Αγρινίου, από νωρίς το πρωί μετέβη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου (ΔΑΚ) «Μιχάλης Κούσης» και μέχρι το μεσημέρι οι μαθητές προπονήθηκαν σε διάφορα αθλήματα ενώ στην συνέχεια, μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα του σχολείου τους παρακολούθησαν ομιλία σχετικά με τον αθλητισμό. Αντίστοιχο πρόγραμμα ακολούθησαν και όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Αγρινίου. Ο γυμναστής του 5ου Λυκείου κ. Χρυσόστομος Τεγούσης δήλωσε: «Κατ’ εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας από φέτος πραγματοποιούνται οι αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία και εμείς διοργανώσαμε αγώνα 1000 μέτρων αγοριών και κοριτσιών, ένα αγώνα 100 μέτρων μεικτό και έναν αγοριών, αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Είναι πολύ καλή ιδέα από το Υπουργείο Παιδείας να έρθουν σε επαφή όλα τα παιδιά με διάφορα αθλήματα, να συμμετέχουν και μέσω της συμμετοχής αυτής να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να τον ακολουθήσουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Το Υπουργείο προσπαθεί αν περάσει το πνεύμα ότι όλοι πρέπει να αθλούνται. Στην συνέχεια στο σχολείο έγινε προβολή και ομιλία για τον αθλητισμό».

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr