ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα στην οικονομία

Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα στην οικονομία

Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα στην οικονομία

Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα στην οικονομία

Από τις πρώτες προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης όταν ανέλαβε ήταν η μείωση της ανεργίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μάλιστα, το επόμενο σύνθημα για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν είναι οι περισσότερες καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως θα επιτευχθεί αυτό όταν οι επιμέρους δείκτες φανερώνουν ότι το χρήμα δεν κινείται.

Παράδειγμα, ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε κατά 16,5%! Παρουσιάστηκε μια αύξηση 8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών αλλά μια μείωση 16,5% στον όγκο της δραστηριότητας, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Αλλά μήπως στην απασχόληση είναι καλύτερα τα πράγματα; Κάθε άλλο.

Το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον περασμένο μήνα ήταν αρνητικό, με αποτέλεσμα να χαθούν συνολικά 83.627 θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», για τη χειρότερη επίδοση μηνός Νοεμβρίου από το 2001, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους ειδικούς, καθώς μαζί με τις απώλειες του προηγούμενου μήνα (-115.856), σε δύο μήνες σχεδόν εξανεμίστηκε κάθε θετική επίδραση της μείωσης της ανεργίας και της σημαντικά αυξημένης τουριστικής κίνησης όλου του προηγουμένου διαστήματος. Συνολικά, μέσα σε δύο μήνες (Οκτώβριος και Νοέμβριος 2022) χάθηκαν 199.483 θέσεις εργασίας!

Όποτε μένει να δούμε από πού πηγάζει όλη αυτή η αισιοδοξία ορισμένων..

Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

«Άρωμα» 2015 στα ΑΤΜs του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ