ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ πανδημία βάζει την Αιτωλοακαρνανία… σε επικίνδυνη τροχιά

Η πανδημία βάζει την Αιτωλοακαρνανία… σε επικίνδυνη τροχιά

Η πανδημία βάζει την Αιτωλοακαρνανία… σε επικίνδυνη τροχιά
  • Η αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τους επιστήμονες, καθώς ήδη αυτή αποτυπώνεται σε αριθμούς νοσηλειών στο Νοσοκομείο Αγρινίου
  • Τι λένε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κ. Μπακόπουλους και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Π. Παπαθανάσης 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία αυξάνονται και η κλινική covid του νοσοκομείου Αγρινίου, που δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών, ήδη άρχισε να γεμίζει, χωρίς ευτυχώς να αγγίζει τους αριθμούς που είδε κατά το παρελθόν και προκάλεσε ανησυχία. Ωστόσο, οι επιστήμονες της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η Αιτωλοακαρνανία είναι σε επικίνδυνη τροχιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Η ανησυχία είναι έκδηλη, κυρίως στην Αμφιλοχία και την Ναυπακτία και αυτό άρχισε να αποτυπώνεται και σε αριθμούς, αλλά το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει «στενές επαφές» με την Αχαΐα προβληματίζει εξίσου τους επιστήμονες, διότι, αρκετοί είναι αυτοί που διαμένουν μόνιμα στην Αιτωλοακαρνανία και εργάζονται στην Αχαΐα και τούμπαλιν.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τη χαμηλή θέση της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιασμούς σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο μπορεί να αποτελέσουν «εκρηκτικό μείγμα», γι’ αυτό οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και κυρίως να μην υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά και όλοι να φοράνε σωστά και παντού τη μάσκα τους.

Ο Πρόεδρος των Ιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου, Κωνσταντίνος Μπακόπουλος

Κ. Μπακόπουλος : Υπάρχει μεγάλη χαλαρότητα, ενώ είμαστε πάρα πολύ πίσω στους εμβολιασμούς, συνδυασμός που είναι κακός…

Ο Πρόεδρος των Ιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου Κωνσταντίνος Μπακόπουλος τονίζει :«η κατάσταση μας έχει επηρεάσει στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου, όχι σε βαθμό να μας φέρει στα όριά μας, έχουμε ακόμη κάποιες εφεδρείες… Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι ο αριθμός των κρεβατιών, αλλά το βασικό ζήτημα είναι ποιο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό θα τα παρακολουθήσει. Εκεί παρουσιάζονται περισσότερο τα όρια του νοσοκομείου Αγρινίου και όχι στα κρεβάτια.

Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες και στα κρεβάτια, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε ένα σύγχρονο κτίριο. Την προηγούμενη φορά είχαμε φτάσει στα 24 κρεβάτια, τώρα είναι ακόμη μακριά το νούμερο αυτό, αλλά είμαστε αρκετά υψηλά σε σχέση με τα δεδομένα των προηγούμενων ημερών. Η Αμφιλοχία μας έχει επηρεάσει σημαντικά στο Νοσοκομείο και την αντίστοιχη κλινική covid.

Τονίζω πως δεν μας ενδιαφέρει τόσο το σήμερα, αλλά περισσότερο κοιτάμε και νοιαζόμαστε για το μέλλον, το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί τα πράγματα δεν φαίνεται να πάνε καλά και φοβόμαστε μια πιθανή έκρηξη κρουσμάτων. Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα και δε μου αρέσει που πολλοί είναι αισιόδοξοι για άνοιγμα κλάδων από τη Δευτέρα.

Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει ακόμη χαλαρότητα μεγάλη, αν και αυξάνονται τα κρούσματα. «Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου» ο νομός μας, ενώ είμαστε πάρα πολύ πίσω στους εμβολιασμούς, συνδυασμός που είναι κακός. Η Αιτωλοακαρνανία είναι σε επικίνδυνη τροχιά και προβληματισμό δημιουργεί και η επαφή του νομού με την Αχαΐα. Πολλοί δηλαδή που διαμένουν στην περιοχή εργάζονται στην Αχαΐα και το αντίθετο, πολλοί που διαμένουν στην Αχαΐα έρχονται στην Αιτωλοακαρνανία για εργασία δύο και τρεις φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Δεν προσέχουμε και οι εμβολιασμοί είναι στο κατώτερο πανελλαδικά σημείο, συνεπώς δεν ξέρω από μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Παντελής Παπαθανάσης

Π. Παπαθανάσης : Πρέπει να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα στο Αγρίνιο

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης αναφέρει: «υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα σε κάποιες περιοχές, όπως η Ναύπακτος και η Αμφιλοχία. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε ό,τι «οικοδομήσαμε» τόσο καιρό με κόπο μην πάει χαμένο και ενταχθούμε στις «κόκκινες» περιοχές στις οποίες υπάρχει αυστηρότερο lockdown.

Πρέπει να επιμείνουν όσοι δεν βρήκαν εμβόλιο στα φαρμακεία και εντάσσονται στην ηλικιακή κατηγορία 75 ετών έως και 79, γιατί εκεί υπήρχε έλλειψη. Αν έρθει η παρτίδα ίσως εμβολιαστούν και γρηγορότερα. Βασικό είναι πως πρέπει να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα στο Αγρίνιο, υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης σε άλλες περιοχές όπως φαίνεται. Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να τηρεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να φοράει σωστά τη μάσκα και συνεχώς, αποφεύγει τον συγχρωτισμό ειδικότερα σε κλειστούς χώρους και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

Η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία το τελευταίο διάστημα έχει δυσκολέψει πολύ και η αύξηση των κρουσμάτων χτυπάει καμπανάκι, γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ περισσότερο για να μην ζήσουμε αυστηρό lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 και μετά και για να μην κλείσουν τα μαγαζιά. Δεν είναι ευχάριστο σε κανέναν, αλλά πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Βάση των εξελίξεων της πανδημίας το απόγευμα της Παρασκευής η Αμφιλοχία μπήκε στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. Διαβάστε για περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω:

    Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη η Αμφιλοχία – 50 ενεργά κρούσματα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς     

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr