ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ πανδημία σε… άλλη διάσταση και στην Αιτωλοακαρνανία – Κατά 400% αυξήθηκαν τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε

Η πανδημία σε… άλλη διάσταση και στην Αιτωλοακαρνανία – Κατά 400% αυξήθηκαν τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε

Η πανδημία σε… άλλη διάσταση και στην Αιτωλοακαρνανία – Κατά 400% αυξήθηκαν τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε

Η πανδημία σε… άλλη διάσταση και στην Αιτωλοακαρνανία

2.510 κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα

Κατά 400% αυξήθηκαν τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε

Εφιαλτικοί έγιναν οι αριθμοί των κρουσμάτων στη χώρα, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς την τελευταία εβδομάδα του 2021 η εξέλιξη της πανδημίας πέρασε σε… άλλη διάσταση.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα (27/12 έως 2/1) στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 2.510 νέα κρούσματα.

Αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό των κρουσμάτων που έχουν καταγράφει στη διάρκεια των περισσότερων μηνών της πανδημίας.

Είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός της αύξησης των κρουσμάτων που αγγίζει το θηριώδες 400%, καθώς την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (20 έως 26/12) στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν «μόλις» 506 νέα κρούσματα. Ουσιαστικά δηλαδή τα κρούσματα πενταπλασιάστηκαν.

Αν μάλιστα δεν υπήρχε αυτή η πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες του μήνα, ο Δεκέμβριος θα ήταν ένας μάλλον «ήπιος» μήνας –τηρουμένων των αναλογιών- καθώς μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου καταγράφονταν μείωση των κρουσμάτων.

Τελικά κατάφερε με 3.825 σχεδόν να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Νοεμβρίου που ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας στην εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία με 3.875 νέα κρούσματα.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία, όσοι δηλαδή έλαβαν έστω μια δόση του εμβολίου, να έχει ξεπεράσει το 60% του πληθυσμού, ωστόσο τα ποσοστά των ανεμβολίαστων παραμένουν σημαντικά στην περιοχή.

Από την άλλη έχει ενδιαφέρον το εμβολιαστικό πρόγραμμα της τρίτης δόσης, καθώς είναι δεδομένο πια ότι η ανοσία των εμβολίων δεν διαρκεί όσο θα θέλαμε, ενώ σε περιόδους έξαρσης όπως η τωρινή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που νόσησαν και μάλιστα βαριά μη έχοντας προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση.

Το booster του εμβολίου λοιπόν έχουν λάβει περί τους 59.000 Αιτωλοακαρνάνες, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός σε σχέση με το χρόνο που «άνοιξε» η τρίτη δόση του εμβολίου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αιτωλοακαρνανία: Που θα πραγματοποιηθούν αύριο δωρεάν rapid test – Κανονικά και στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ