ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΠαναιτωλικός:  «Λίφτινγκ» εντός και εκτός του γηπέδου

Παναιτωλικός:  «Λίφτινγκ» εντός και εκτός του γηπέδου

Παναιτωλικός:  «Λίφτινγκ» εντός και εκτός του γηπέδου

Παναιτωλικός: «Λίφτινγκ» εντός και εκτός του γηπέδου. Αναβαθμίζεται περεταίρω το γήπεδο με μια σειρά έργων που θα «τρέξουν» εντός του έτους και θα δώσουν «ευρωπαϊκή πνοή» στο γήπεδο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Τι αναφέρει  στη «Σ» ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης για τα σχέδια που υπάρχουν για τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ξεκίνησαν  οι εργασίες για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση τους θα έχουν καταστήσει το γήπεδο ένα από τα πλέον λειτουργικά με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές γήπεδα.

Πέραν όμως των εργασιών που κατά τη διάρκεια του έτους θα είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος,  ο Παναιτωλικός «άνοιξε το δρόμο» για την αναβάθμιση της περιοχής πέριξ του γηπέδου!

Ήδη με τη συνεννόηση των εμπλεκόμενων φορέων αυτή τη στιγμή, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας εξετάζει τις δυνατότητες, ώστε να δημιουργηθεί έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού και κάτω από την υφιστάμενη πλατεία υπόγειος χώρος στάθμευσης! Σύντομα η πρόταση του ΤΕΕ θα έχει ολοκληρωθεί και διακαής πόθος όλων είναι να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η πρόταση να ωριμάσει και στο τέλος πραγματικότητα!

Ο νυν Πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης «τρέχει» πολύ το θέμα τόσο των εργασιών, όσο και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου και είναι γι’ αυτόν ζήτημα προτεραιότητας.

Ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού μιλώντας στη «Σ» ανέλυσε όλο το πλάνο των έργων που είναι σε εξέλιξη και αυτών που σχεδιάζονται.

Ο Μάκης Μπελεβώνης

Συγκεκριμένα ο κ. Μπελεβώνης τονίζει:  «είχε εγκριθεί από το 2018 το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για συγκεκριμένα έργα στο γήπεδο, που είναι  η δημιουργία σκέπαστρου στη μικρή κερκίδα και η επέκταση του άνω διαζώματος, η δημιουργία χώρου για ΑΜΕΑ, η αναβάθμιση της πρόσοψης  του γηπέδου επί της οδού Προυσιωτίσσης, η δημιουργία μουσείου για την ομάδα και η δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων. Αυτό είναι το πρώτο «κομμάτι» των έργων, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και είναι στη φάση που ξεκινούν. Εκκρεμεί μόνο η δημοπράτηση του μουσείου, όπου σύμφωνα με τη πληροφόρηση που έχουμε εντός του Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθεί. Το Μουσείο θα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα γραφεία του γηπέδου του Παναιτωλικού, στην θύρα 1 δηλαδή.

Υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό για τα έργα και ειδικά για το μουσείο, ώστε όταν ολοκληρωθούν ο καθένας να μπορεί να ξεναγηθεί εντός του γηπέδου. Να μπορεί, δηλαδή, να ξεκινήσει από την οδό Προυσιωτίσσης, να μεταβεί στην αίθουσα τύπου, να κατέβει στα αποδυτήρια  και να ολοκληρώσει την ξενάγηση του στο εσωτερικό του γηπέδου με την επίσκεψή του στο μουσείο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε ευρωπαϊκές κυρίως ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πέραν όμως αυτών υπάρχει και  το δεύτερο «κομμάτι» των έργων που αυτές τις ημέρες συνέβη η τροποποίηση, η συμπλήρωσή τους. Με τα έργα που γίνονται παρουσιάστηκε η ανάγκη διορθώσεων και γι’ αυτό αποταθήκαμε στον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, ώστε οι διορθώσεις αυτές να μπουν σε φάση δημοπράτησης. Η διαδικασία αυτή είναι ευκολότερη, καθώς μιλάμε για έργα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού του γηπέδου και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Με τις παρεμβάσεις αυτές ο διττός στόχος της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής αναβάθμισης του γηπέδου γίνεται πραγματικότητα. Η δαπάνη των έργων αυτών ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ και βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης και αυτά.

Εκτιμούμε πως εφόσον έχουν δημοπρατηθεί τα έργα θα ολοκληρωθούν με τη λήξη του Πρωταθλήματος, σε ένα χρόνο δηλαδή. Αυτό είναι μάλιστα το ζητούμενο.

Επιπλέον, έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου του Παναιτωλικού. Η μελέτη που χρειάζεται επ’ αυτού είναι πληρωμένη από τον Παναιτωλικό, όπως και οι υπόλοιπες μελέτες που ήταν απαραίτητες για τα προαναφερθέντα έργα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου έχει εγκριθεί, έχει δεσμευτεί το ποσό για την ανάπλαση, η οποία περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της οδού Προυσιωτίσσης, όπως επίσης και παρεμβάσεις μικρής κλίμακας στην πλατεία έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Φαίνεται πως και αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν μαζί με τα υπόλοιπα έργα, σε ένα χρόνο δηλαδή.

Ταυτόχρονα θέλαμε και έχουμε ζητήσει από καιρό να βρεθεί χώρος στάθμευσης κοντά στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Είναι ανάγκη που έχει και ο Παναιτωλικός, αλλά η ανάγκη του Παναιτωλικού είναι πολύ μικρότερη από την ανάγκη που έχει η πόλη, οι κάτοικοι της περιοχής.

Η πρόταση αυτή έχει γίνει εδώ και χρόνια, αλλά κάποιοι θεωρούσαν πως ο κ. Κωστούλας ως ιδιώτης, δεν μπορούσε να παρέμβει για να γίνει ένα τέτοιο έργο, αν και ο ίδιος επιθυμούσε να το κάνει. Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης κάτω από την πλατεία που βρίσκεται έξω από το γήπεδο και είναι χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα σήμερα.

Αυτή την στιγμή το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μελετά ποιες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία υπόγειου παρκινγκ. Καταφύγαμε στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για να μας κάνει μια πρόταση κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Αγρινίου. Η πρόταση, δεν μιλάμε ακόμη για μελέτη, αλλά για πρόταση επαναλαμβάνω, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Μετά την πρόταση οι διαδικασίες που ακολουθούνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρξει διαβούλευση, να υπάρξει συμφωνία και να συμφωνεί κυρίως ο Δήμος Αγρινίου όπου θα αναλάβει το έργο. Από κει και έπειτα θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Είναι ένα έργο που προφανώς δεν είναι εύκολο και ίσως ο ορίζοντας υλοποίησή του να είναι πενταετίας, καθώς οι διαδικασίες είναι πολλές, απαιτείται χρόνος για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά ακόμη και αν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις που απαιτούνται, η εκτέλεση του έργου δεν είναι απλή και απαιτεί και αυτή χρόνο.

Αν και εφόσον όλα πάνε καλά και αυτό γίνει πραγματικότητα, η υπογειοποίηση των δρόμων και η δημιουργία υπόγειου παρκινγκ, όλο το κομμάτι μεταξύ αρχαιολογικού μουσείου και γηπέδου του Παναιτωλικού θα γίνει μια τεράστια πλατεία. Πρέπει όμως να υπάρξει πλάνο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα ακόμη κομμάτι που σύντομα θα ξεκινήσει είναι η διαμόρφωση εισόδου του γηπέδου όπου γι’ αυτό θα απευθυνθούμε σε αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες. Η δημιουργία της εισόδου προσδιορίζεται στη μπουτίκ περίπου της ομάδας επί της οδού Προυσιωτίσσης, όπου θα κατασκευαστεί ένα άγαλμα του Τίτορμου και γενικότερα ο χώρος αυτός θα γίνει εντυπωσιακός και βάσει του όπως θα διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος.

Με την ολοκλήρωση των έργων που ήδη έχουν δημοπρατηθεί δεν θα υπάρχει  κάτι άλλο ίσως που θα πρέπει να γίνει, ώστε το γήπεδο του Παναιτωλικού να είναι πλήρως λειτουργικό και με ευρωπαϊκά πρότυπα, δεδομένου του μεγέθους του και του ότι είναι στην «καρδιά» της πόλης.

Οφείλω να σταθώ στην πολύ καλή διάθεση για συνεργασία που έδειξαν ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Μπλέτσας, όπως και οι συνεργάτες τους. Καθώς και στη σημαντική συμβολή του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και της αντιπεριφερειάρχη κας Σταρακά στη δρομολόγηση των αρχικών διαδικασιών. Αλλά πέρα από τα πρόσωπα θεωρώ ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η Τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να υποστηρίξουν τέτοιου είδους προτάσεις για έργα που δεν αφορούν μόνο τον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό της Δυτικής Ελλάδας, τον Παναιτωλικό, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Άλλωστε πρέπει να επισημάνουμε πως αυτά τα έργα έρχονται για να «κουμπώσουν» στα έργα που είχε κάνει προ ετών ο Φώτης Κωστούλας, ο οποίος ήταν ίσως ο μοναδικός ιδιοκτήτης ΠΑΕ στη χώρα, όπου χωρίς να είναι δικό του το γήπεδο έχει βάλει από την τσέπη του τόσα εκατομμύρια για να εξελίξει το γήπεδο, τη γειτονιά και γενικότερα την πόλη, καθώς η περιοχή του γηπέδου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης και μάλιστα μια ανάσα από το κέντρο της, ενώ η ομάδα έγινε η θετικότερη ίσως «διαφήμιση» για το Αγρίνιο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παναιτωλικός: «Λίφτινγκ» εντός και εκτός του γηπέδου

Πως ήταν το γήπεδο το 2005
Πως ήταν το γήπεδο το 2005

Η Μελίνα Κανά στο κτήμα Πιθάρι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ