ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΠαναγιώτης Ψωμιάδης «Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την γεννόσιμη Ν.Δ. της Πολιτικής Άνοιξης»

Παναγιώτης Ψωμιάδης «Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την γεννόσιμη Ν.Δ. της Πολιτικής Άνοιξης»

Λάβρος λόγος Ψωμιάδη κατά της σημερινής Ν.Δ. και της πολιτικής που ασκεί
Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» κ.Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην πρώην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Αγρινίου.

Ο κ. Ψωμιάδης τεκμηρίωσε γιατί βρέθηκε στην «ΠΑΤΡΙΔΑ» και πώς προέκυψε η συνεργασία με τον κ. Πολύδωρα, τον κ. Ζώη και τον κ. Νικολόπουλο, ενώ αποκάλυψε ότι έγιναν συζητήσεις και με τον κ. Καρατζαφέρη, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

«Καλούμε όλους αυτούς που θέλουν να μπουν εμπόδιο στην κατεδάφιση της χώρας μας», είπε ο κ. Ψωμιάδης, απευθυνόμενος στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του και στους φίλους του κόμματός του. τόνισε πως αν οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές, τότε θα είχε θέσει όρους για την παραμονή του στη Ν.Δ. Ο πρώτος εξ αυτών είναι να σταματούσε η πολιτική, η οποία οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια στον εξευτελισμό της Ελλάδας, ενώ ο δεύτερος θα ήταν αν ο Αντώνης Σαμαράς ένωνε την οικογένεια της κεντροδεξιάς. «Δεν καταλαβαίνω τι μας χωρίζει με τον Καμμένο ή με τον Καρατζαφέρη», δήλωσε, συμπληρώνοντας: «Ο Σαμαράς στήριξε στελέχη που κρατούσαν πράσινες ντουντούκες ενάντια της δεξιάς. Δεν ανήκω στην «γενόσιμη» Ν.Δ. αλά στην παλιά που πρέσβευε το τρίπτυχο Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια».
Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε την τοποθέτησή του ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, επενδύουν στον φόβο. «Το μήνυμα που έχω από το οδοιπορικό μου είναι ότι όπου πηγαίνω έχω μια μεγάλη αγκαλιά και αποδοχή, αλλά δεν μας προβάλουν τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας». Ο κ. Ψωμιάδης σχολίασε και τα κόμματα της διαπλοκής , όπως συγκεκριμένα είπε, για το «Ποτάμι» και την «Ελιά». Το «Ποτάμι» θα βρει πολλές ρουφήχτρες και η «Ελιά» θα σαπίσει.
Κατά την ομιλία του, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» θα εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή, αλλά διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς πού θα τοποθετηθεί, αλλά όπως είπε θα υπερασπιστεί με κάθε τίμημα τα συμφέροντα της πατρίδας. Ανέφερε συγκεκριμένα τις προτεραιότητές του, για την ευρωβουλή, παρουσιάζοντας ως πρώτη την στάση της χώρας από τον κατήφορο και ως δεύτερη την εύρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μεγάλων πολιτικών και την επαναφορά της στον δρόμο των λαών και όχι των συμφερόντων.
Με αφορμή ερωτήσεις ο κ Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην δικαστική έρευνα έγινε εις βάρος του, που αποτέλεσε και αφορμή να απομακρυνθεί από την Ν.Δ.  Η ερώτηση συγκεκριμένα αφορούσε αν σχετίζονταν η αντιπαράθεσή του με τον τότε γενικό γραμματέα Μακεδονίας Θράκης και σημερινό διεκδικητή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ Θύμιο Σώκο. Ο κ Ψωμιάδης απάντησε «αθωώθηκα σε όλες τις δικαστικές διαμάχες, δεν βρήκαν ούτε δόλο, ούτε κατάχρηση ούτε πλουτισμό. Αυτό δεν «έπαιξε» πουθενά, αλλά όταν με πήγαιναν στο δικαστήριο «έπαιζα» πρώτο θέμα, όσο αφορά τον κ Σώκο θεωρώ ότι ήταν μια από τις θλιβερότερες πολιτικές φιγούρες που πέρασαν από την Θεσσαλονίκη, χωρίς να προσφέρει τίποτε», ενώ ευχήθηκε ποτέ να μην περάσει ο κ Σώκος και η οικογένειά του όσα ο ίδιος πέρασε και στα οποία συνέβαλε κατά πολύ ο κ Σώκος κατά τον κ Ψωμιάδη, οποίος λίγο αργότερα δήλωσε «Στις δημοσκοπήσεις δεν μας αναφέρει κανείς. Μα καλά, ούτε 0% δεν έχουμε; Αυτό γίνεται από εκείνους που χαρακτηρίζουν φασίστες και νεοναζί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αυτοί οι Έλληνες πριν ψηφίσουν Χρυσή Αυγή κάπου αλλού δεν ανήκαν? Κάποια Ν.Δ, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, δεν ψήφιζαν παλιότερα? Τους πρώην ψηφοφόρους τους αποκαλούν έτσι? Αλλά όποτε τους συμφέρει, τους χαρακτηρίζουν φασίστες. Εγώ ξέρω ότι στη δημοκρατία οι ιδέες δεν φυλακίζονται, τον αντίπαλό σου τον αντιμετωπίζεις με πολιτικά επιχειρήματα». Ο ελεύθερος λόγος του κ Ψωμιάδη «έφτασε» και στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως το κεφάλαιο «Καραμανλής» δεν τελείωσε επισημαίνοντας βέβαια ότι δεν είναι ακόμη η ώρα του και ότι είναι γνωστό ότι έχει πολιτικό έρωτα μαζί του, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι δεν επιστρέφει στην Ν.Δ υπό τον κ Σαμαρά.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr