ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Από το μίσος στην αδελφική συνεννόηση»: Ημερίδα των Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα (ΦΩΤΟ)

«Από το μίσος στην αδελφική συνεννόηση»: Ημερίδα των Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα (ΦΩΤΟ)

«Από το μίσος στην αδελφική συνεννόηση»: Ημερίδα των Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή , 20 Οκτωβρίου 2019, η Ημερίδα του Ιδιωτικού Γυμνασίου – Λυκείου «Παναγία Προυσιώτισσα»,  θεματική της οποίας ήταν  το πνεύμα της αδελφικής συνεννόησης,  που πρέπει να επικρατήσει, αντί του μίσους, μεταξύ των λαών. Λόγια που χρησιμοποίησε ο Αϊνστάιν, απευθυνόμενος σε Ιάπωνες μαθητές, μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κολοβός Χρήστος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας,κ. Βετσόπουλος Απόστολος,  κ. Μποκώρος Παναγιώτης, κ. Νάκος Κωνσταντίνος, κ. Σκιαδάς Γρηγόρης,  Διευθυντές σχολείων της περιοχής, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και παιδιά των Εκπαιδευτηρίων.

Εισηγήσεις έγιναν από τον κ. Δρέλλια Παναγιώτη, εκπαιδευτικό και αρθρογράφο και κ. Νάκο Κωνσταντίνο. Χαιρετισμούς  απηύθυναν  η κα Μπαλαούρα Ευφροσύνη, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων και η κα Κουτσικάκη Ζωή, διευθύντρια του Γυμνασίου.

Παρουσίαση για το Ναγκασάκι  και τη Χιροσίμα έγινε επίσης από  την κα Μελικόκη Δήμητρα, φιλόλογο των Εκπαιδευτηρίων. Η κα Ξουργιά Αναστασία, φιλόλογοςτου Σχολείου,  αφηγήθηκε τη συγκινητική μαρτυρία του Αγρινιώτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, όπως την κατέγραψε  η εγγονή του, Ανθή Λαμπροπούλου – Κουβέλη. Τέλος η  κα Μπαλαούρα  Αγγελική, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων,  αφηγήθηκε την αληθινή, ξεχωριστή ιστορία του  Επαμεινώνδα Γαλανόπουλου, όπως την κατέγραψε η εγγονή του, Νώντια Γαλανοπούλου.

Χαιρετισμός ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Το πνεύμα της αδελφικής συνεννόησης ας κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ……» λέει ο Αϊνστάιν στους Ιάπωνες μαθητές, μετά τη λήξη του Β. Παγκοσμίου Πολέμου.

Κι εμείς; Ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως πολίτες;  Μπορούμε να συμβάλουμε στην αδελφική συνεννόηση; Σε τοπικό, εθνικό, παγκόσμιο επίπεδο;

Μπορούμε. Ο καθένας από μας και όλοι μαζί. Και λέγοντας εμάς, αναφέρομαι στους εκπαιδευτικούς, στην τρομακτική ικανότητα, ιδιότητα, δύναμη, που έχουμε  στη διαμόρφωση συνειδήσεων.

Να εκμεταλλευτούμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία, που μας δίνει η διάδρασή μας με τα παιδιά. Να μάθουμε από τα λάθη των προηγούμενων, για να μην τοποθετηθούμε κι εμείς στην ντροπή…

«Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν», που θα πει «Δε γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος, αλλά για να συμμερίζομαι την αγάπη». Τα λόγια της Αντιγόνης στον Κρέοντα, στην τραγωδία του Σοφοκλή . Η αξία της αγάπης απέναντι στο μίσος.  Λόγος των αρχαίων τραγωδών, λόγος του Ευαγγελίου, λόγος της λογικής, λόγος

Έρχονται νέες προσλήψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr