ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΤραγούδι και Κλαρίνο ζωντανεύουν το Παλιονέχωρο (video)

Τραγούδι και Κλαρίνο ζωντανεύουν το Παλιονέχωρο (video)

Τραγούδι και Κλαρίνο ζωντανεύουν το Παλιονέχωρο (video)

Την περασμένη Πέμπτη, στις 17 Αυγούστου του 2023, το χωριό Παλιονέχωρο στην ορεινή Ναυπακτία της Αιτωλοακαρνανίας ζούσε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Εκεί πραγματοποιήθηκε το ετήσιο αντάμωμα ξενιτεμένων, ένα γεγονός που συγκέντρωσε ανθρώπους από διάφορες γωνιές του κόσμου, ένωσε καρδιές και αναζωογόνησε παραδόσεις και πνεύμα.

Ημέρα ξημέρωσε με ανυπομονησία, καθώς το χωριό ετοιμαζόταν για το μεγάλο αυτό γεγονός. Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής για τη θεία λειτουργία, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του ανταμώματος. Με το πέρας της λειτουργίας, ξεκίνησε ένα πολύχρωμο και ζωηρό πανηγύρι, αναβιώνοντας παραδοσιακούς ρυθμούς και ήθη.

Ο ήχος του κλαρίνου και του τραγουδιού γέμισαν τον αέρα, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην παράδοση. Οι Γιάννης Σφήκας και Αντώνης Γκλαβίνος χάρισαν με τα φωνητικά τους στιγμές συγκίνησης και χαράς, ενώ ο Γιάννης Κοτρώτσιος με το κλαρίνο του πρόσθεσε μια ξεχωριστή νότα ζωντάνιας. Ο Ζάχος Πάνος στα ντραμς και ο Μάκης Ιβρος στην κιθάρα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας αξέχαστης ατμόσφαιρας.

Τα χαμόγελα και οι χοροί έδειχναν την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των παρευρισκομένων.
Οι ξενιτεμένοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ξανά τους ντόπιους και να ενισχύσουν τις οικογενειακές και φιλικές τους σχέσεις.

Το ετήσιο αντάμωμα ξενιτεμένων στο Παλιονέχωρο αφήνει μια ανεξίτηλη ανάμνηση σε όσους συμμετείχαν. Ένα γεγονός που αντιπροσωπεύει την αξία της παράδοσης.

Αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο Σκα στην Ναύπακτο – Ξέχασε το χειρόφρενο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ