ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠαλιά η αρρώστια στα ελληνικά τρένα

Παλιά η αρρώστια στα ελληνικά τρένα

Παλιά η αρρώστια στα ελληνικά τρένα

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα πενθεί για τα θύματα της τεράστιας τραγωδίας στα Τέμπη, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αναλυτές βρήκαν το ιδεολογικό αποκούμπι που ήθελαν, ώστε να παίξουν κι αυτό το θέμα με τρόπο πολιτικό.

Πρώτα καταδίκασαν την ιδιωτικοποίηση που βέβαια εδώ δεν ισχύει, διότι το δίκτυο το ελέγχει ο ΟΣΕ, άσε που η ιδιωτικοποίηση έγινε το 2017 και μάλιστα όχι με το αντίτιμο που έπρεπε, αλλά με κανονικό ξεπούλημα.

Αφού λοιπόν δεν βγήκε αυτό το αφήγημα προέκυψε άλλο: είχαν προειδοποιήσει οι συνδικαλιστές λέει, συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές που είναι κοντά στο ΚΚΕ. Προέβλεψαν μια καταστροφή που θα γινόταν…

Κι όμως, με μια απλή αναζήτηση θα μπορούσε να βρει κανείς ένα ατύχημα που είχε γίνει το 2017 στο Άδενδρο και από τότε να δει αναρτήσεις που λένε πως τρέχει εδώ και 20 χρόνια ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας ηλεκτρονικό αξίας…144 εκατομμυρίων ευρώ που είναι ανενεργό!

Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από το 2001 δηλαδή έπρεπε να έχουμε στήσει-με τόσα λεφτά-ένα ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας αλλά κάποιοι το εμπόδιζαν.

Να μην τα πολυλογούμε, τα τρένα είναι μεγάλη πληγή στην χώρα γιατί τα εχθρεύονται πολλοί, τα πολεμούν άλλοι τρόποι μεταφοράς(εφοπλιστές π.χ.) και γιατί ο συνδικαλισμός τους ήταν από τους πιο σκληροπυρηνικούς διαχρονικά από όλες τις αποχρώσεις. Προφήτης, ας μην το παίζει κανείς.

Μιλάμε για την μη υλοποίηση του διευρωπαϊκού συστήματος ERTMS (European Railways Traffic Management System) για την ασφάλεια κυκλοφορίας των συρμών και την απαιτούμενη διαλειτουργικότητα μεταξύ σιδηροδρομικών δικτύων.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στην κούρσα για τη δημαρχία και ο Νίκος Καραπάνος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ