ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΠάλαιρος – Πογωνιά: Καλύτερα από το 2019 πήγε η φετινή τουριστική σεζόν

Πάλαιρος – Πογωνιά: Καλύτερα από το 2019 πήγε η φετινή τουριστική σεζόν

Πάλαιρος – Πογωνιά: Καλύτερα από το 2019 πήγε η φετινή τουριστική σεζόν

Πάλαιρος – Πογωνιά: Καλύτερα από το 2019 πήγε η φετινή τουριστική σεζόν όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως επιτεύχθηκε η επιμήκυνση της σεζόν με τους Σκανδιναβούς να διατηρούν τις πληρότητες στο 100% μέχρι και τον Οκτώβριο 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Για ακόμη μια χρονιά η περιοχή της Παλαίρου και της Πογωνιάς απέδειξε πως είναι ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά, καθώς από το Μάιο είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία καταγράφοντας εκπληκτικές «επιδόσεις» ως προς τις κρατήσεις!

Από τον Μάιο οι εκτιμήσεις ήταν πως η φετινή τουριστική σεζόν θα πήγανε πάρα πολύ καλά και οι εκτιμήσεις αυτές επαληθεύτηκαν και με το παραπάνω μάλιστα! Η φετινή τουριστική σεζόν ήταν εξ’ αρχής συγκρίσιμη με το 2019 και μάλιστα αποδείχθηκε καλύτερη!

Οι τουρίστες στην Πάλαιρο και την Πογωνιά κατά κύριο λόγο είναι Βρετανοί, από τις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά πλέον η «βεντάλια» έχει ανοίξει πολύ και έχουν αναπτύξει δυναμική στην περιοχή τουρίστες από διάφορες χώρες μέχρι και από το Ισραήλ! Οι επιδόσεις της περιοχής αξίζει να σημειωθεί ότι συνδέονται άμεσα με τις επιδόσεις του αεροδρομίου του Ακτίου, που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και έχει καταφέρει να ξεπεράσει την επιβατική κίνηση του «χρυσού» 2019, ξεπερνώντας σε αρκετές περιπτώσεις σε ποσοστό αύξησης ακόμη και δημοφιλείς προορισμούς. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο, το Άκτιο είχε μεγαλύτερη αύξηση στην επιβατική του κίνηση ακόμη και από το αεροδρόμιο της Μυκόνου!

Εντυπωσιακό βέβαια είναι και το γεγονός ότι Ολλανδοί έχουν ξεκινήσει να επενδύουν στην περιοχή σε βίλες, ένδειξη πως η περιοχή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας εξελίσσεται ακόμη δυναμικότερα από ότι ανέμενε και ο πλέον αισιόδοξος, ενώ οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες κρατάνε τις πληρότητες στα καταλύματα που διαμένουν στο 100% μέχρι και τον Οκτώβριο!

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Τσακάλης μιλώντας στη «Σ» παρουσιάζει τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία επαληθεύουν την καλή πορεία της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

Ο Κώστας Τσακάλης

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακάλης τονίζει: «η τουριστική περίοδος στην Πάλαιρο και την Πογωνιά κρατάει κάθε χρόνο μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου, έτσι θα γίνει και φέτος. Μάλιστα, η φετινή χρονιά ήταν και παραμένει συγκρίσιμη με το 2019 και μάλιστα φάνηκε πως πήγαμε καλύτερα από το 2019.

Η πληρότητα τον Ιούλιο και του Αύγουστο ήταν στο 100%, ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου και έπειτα η πληρότητα θα είναι στο 80%. Την Πάλαιρο επιλέγουν τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Αγγλία, την Αμερική, το Ισραήλ κλπ. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι όσα τουριστικά καταλύματα δουλεύουν με Σκανδιναβούς έχουν πληρότητας το 100% μέχρι και τον Οκτώβριο.

Επίσης υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που έρχονται στην Πάλαιρο και την Πογωνιά για διακοπές. Οι τελευταίοι αναχώρησαν το Σαββατοκύριακο 27/28/09, αλλά φαίνεται πως αυτοί θα έρχονται και Σαββατοκύριακα στην περιοχή μας. Γενικότερα υπάρχει εκτίμηση πως θα πάμε καλά και τα Σαββατοκύριακα για τους επόμενους μήνες. Σ΄ αυτό μας βοηθάει και ο δρόμος που παραδόθηκε πρόσφατα, η παράκαμψη της Αμφιλοχίας.

Η παράκαμψη αυτή βελτιώνει την πρόσβαση στην Πάλαιρο και την Πογωνιά και η παράδοσή της ήταν αντικείμενο συζήτησης για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αντιληφθήκαμε και μας μετέφεραν ο δρόμος θα είναι ακόμη ένα ισχυρό κίνητρο, για να έρθουν επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα από την Πάτρα, την Αθήνα, το Αγρίνιο κλπ. Τα τελευταία χρόνια έρχονται στην περιοχή μας και πολλοί από την Αθήνα που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή, απλά την επιλέγουν γιατί έχει εξελιχθεί σε όμορφο και ποιοτικό προορισμό».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Άτυπη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – 3% οι δηλώσεις στο Αγρίνιο που δεν υποβλήθηκαν μέχρι χθες  

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ