ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠάλαιρος: Με πλωτές εξέδρες θα δοθεί λύση στον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών

Πάλαιρος: Με πλωτές εξέδρες θα δοθεί λύση στον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών

Πάλαιρος: Με πλωτές εξέδρες θα δοθεί λύση στον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών

Με δύο πλωτές εξέδρες θα επιχειρηθεί να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών στην Πάλαιρο που την καλοκαιρινή περίοδο μετατρέπεται σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καταβάλλεται προσπάθεια να δημοπρατηθεί άμεσα η προμήθεια και τοποθέτηση των δύο πλωτών εξεδρών προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης (αρ. απόφ. 2274 /26/11/2021) εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε ΣΑΕ 189) δυο πλωτές εξέδρες για το λιμάνι της Παλαίρου.

Το έργο με τίτλο “Μελέτη Προμήθεια Τοποθέτηση δύο εξεδρών στο λιμάνι Παλαίρου” έχει προϋπολογισμό ‪200.000‬ € και προβλέπει την τοποθέτηση εξεδρών συνολικού μήκους 92 μέτρων.

Πρόκειται για σημαντικό έργο, καθώς το υπάρχον λιμάνι δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών με αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες να μην μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή.

Γίνεται προσπάθεια το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα έτσι ώστε την προσεχή τουριστική περίοδο να είμαστε έτοιμοι (με ενενήντα (90) συνολικά θέσεις σκαφών) να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να έρθουν στον τόπο μας.

Δυναμώνουμε τις υποδομές των λιμανιών μας, ανοίγουμε νέους θαλάσσιους δρόμους, ενισχύουμε την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου η Κ. Ακινόσογλου: Πίεση από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων Covid-19

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr