ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠαίρνουν τηλέφωνο για συμβάν αλλά μετά δεν ξέρουν τίποτε!

Παίρνουν τηλέφωνο για συμβάν αλλά μετά δεν ξέρουν τίποτε!

Παίρνουν τηλέφωνο για συμβάν αλλά μετά δεν ξέρουν τίποτε!

Παίρνουν τηλέφωνο για συμβάν αλλά μετά δεν ξέρουν τίποτε!

Μια μάστιγα που συχνά την βρίσκουν μπροστά τους οι αρχές και ειδικά η Αστυνομία (και) στο Αγρίνιο είναι η απροθυμία των πολιτών να καταθέσουν για περιστατικά για τα οποία οι ίδιοι μπορεί να έχουν καλέσει την υπηρεσία!

Ή να καταγγείλουν άλλα περιστατικά επώνυμα, να κάνουν μήνυση δηλαδή, την στιγμή που απασχολούν τους αστυνομικούς με διενέξεις ή συμβάντα οι ίδιοι.

Καλούν την Αστυνομία, λένε ότι κάποιος τους απειλεί ή τους παρενοχλεί αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι γι’ αυτό, παρότι οι αρχές τους εξηγούν ότι χρειάζονται διαδικασίες. Φυσικά είναι ανθρώπινο, νιώθουν να απειλείται η ζωή τους. Όμως και σε αυτή την περίπτωση κάτι πρέπει να γίνει.

΄Όπως μας έλεγε αστυνομικός πρόσφατα, “μπορεί να πάμε σε ατύχημα ή δυστύχημα για το οποίο το κέντρο έχει λάβει δεκάδες κλήσεις μέσα σε λίγη ώρα, διότι έχει συμβεί σε κεντρικό σημείο. Όταν θα ζητήσουμε κάποιον μάρτυρα, κάποια κατάθεση ή στοιχείο, δεν είδε και δεν άκουσε κανείς τίποτε! Δεν θέλουν με τίποτε να βοηθήσουν”!

Είναι βαθιές οι ρίζες του φαινομένου. Μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές με την θεωρία που λέει ότι όταν εμπλέξεις τις αρχές είσαι… ρουφιάνος. Και φυσικά έτσι κάνουν τις δουλειές τους οι εγκληματίες και τα παράσιτα…

Και κάπως έτσι στο κέντρο της πόλης προ ημερών, σε κεντρικότατο σημείο ομάδα 7 ατόμων έδερνε έναν αλλά ο ίδιος δεν έκανε μήνυση και μάρτυρας δεν υπήρξε κανείς. Και η ζωή συνεχίζεται παρότι το συμβάν ήταν σοβαρό. Να καταλάβετε αν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι των επιτιθέμενων κι εκείνου που τον έσπασαν στο ξύλο θα μιλούσαμε για ρατσιστική επίθεση. Αλλά τώρα, απλά ήταν μι μια ακόμη μέρα στο κέντρο…

Εφημερίδα Συνείδηση

Γιορτάζει η αγαπημένη των Αγρινιωτών Αγία Μαρίνα (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ